Het vertrek naar Moskou

Moskou

*TUUT* *TUUT* geërgerd kijk ik naar mijn telefoon, die mij luid rinkelend wakker maakt. Het is woensdag, mijn laatste dag in Nederland voordat ik voor mijn vakantie naar Rusland vertrek. Het is een reis waar ik al weken naar uitkijk, want in februari 2003 boekte ik via Shoestring een tocht naar Rusland. Vandaag was het dan eindelijk de grote dag en stap ik op het vliegtuig naar het land van het Kremlin, de Hermitage en de tsaren. In de hoek staat de koffer, die ik de avond ervoor heb gepakt, klaar. Ik neem half slapend mijn telefoon op en hoor aan de andere kant mijn moeder.

“Martijn, hou er rekening mee dat je over enkele uren op Schiphol moet staan!” Mompelend dat ik het niet vergeten ben, spring ik mijn bed uit en ik begeef me richting de douche. Na ruim een half uurtje ben ik dan zo ver en pak ik de trein naar Schiphol.
Vanuit Schiphol vlieg ik enkele uren later over Frankfurt naar Moskou. Op de vlucht tussen Frankfurt en Moskou zit ik naast een Nederlandse vrouw. We raken aan de praat en al snel blijkt dat zij ook een reis naar Rusland heeft geboekt. Wat blijkt echter? Naast haar zit haar moeder, die ook dezelfde reis had geboekt. We raken aan de praat en de vliegtocht vliegt letterlijk voorbij. Tegen 21.00u lokale tijd landt het vliegtuig, na 3 uur vliegen, op de internationale luchthaven Sjeremetjevo II. Nadat het vliegtuig de deuren opent, loopt het vliegtuig leeg en begeven we ons naar de douanecontrole. Bij deze controle maken we kennis met de stugge Russische manier van werken; een paar 100 man moet namelijk via 3 controlepunten inchecken. Na lang gewacht te hebben, mag ik, onder streng toezicht van een Russische douanebeambte, dan eindelijk officieel voet zetten op Russische bodem.

Ik begeef me naar de ontvangsthal, waar diverse groepsgenoten staan te wachten. Ik maak daar kennis met diverse Nederlanders, twee Belgische mensen en onze Russisch gids Oktobrina. Wanneer de groep compleet is, gaan we onder begeleiding van Oktobrina naar het voormalig Olympisch Hotel in Ismajlovski Park, een rit van ruim 40 kilometer. Na een niet zo spannende busreis arriveren we na ruim een uur in ons hotel. Na het inchecken, uitgebreid kennis maken en het toewijzen van de kamergenoten, begeef ik me naar mijn kamer. Omdat een vliegreis (ook al duurt die slechts 3 uur) er nogal flink inhakt, besluit ik direct mijn koffer uit te pakken en mijn bed in te duiken.

 

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer