Reizen

De wereld en andere culturen ontdekken

…Althans, dat is wel mijn bedoeling. Als klein jongetje droomde ik voor de televisie weg wanneer er een ver en exotisch land op de buis was. Hoe zou het wel niet zijn om over de Chinese Muur te lopen? Wat zou je allemaal tegen kunnen komen in de jungle van Afrika? En Alaska, zou ik daar misschien ooit nog eens geraken? Reizen boeide me al vanaf kinds af aan.


Een overzicht van de door mij bezochte landen

Goed, een vakantie in Spanje of Turkije is wel grappig, maar het trekt me niet. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik totaal niet begrijp wat mensen daar zo leuk aan vinden: De hele dag bakken op het strand en bruin worden.

Ik wil dingen doen! Ik wil dingen ondergaan! Ik wil weten hoe andere mensen leven! Met de jaren kwam voor mij dus ook de interesse om de cultuur van een land mee te maken. Hoe leven mensen daar? Wat zijn hun normen en waarden? Hoe gedragen ze zich tegenover elkaar en vreemden? Wat zijn de specifieke kenmerken van een bepaald land of een bepaald gebied? Welke cultuur historische schatten zijn er allemaal te zien? Voor mij neemt de ervaring dus een zeer belangrijke plaats in. In dit onderdeel tref je de door mij gemaakte reisverslagen aan. Als ik eens een keer zin en tijd heb, en mijn geheugen is helder, dan zal er vast en zeker meer online komen. Een andere mogelijkheid is dat ik een van mijn to-do reisjes ga maken, dan heb je binnen de kortste keren een nieuw reisverslag te pakken 🙂

Menu reizen

Mijn foto's op Instagram

Enkele willekeurige foto's op deze site

DSC04862.jpg IMG_0277b.jpg The stadium Estadio São Januário Weidenpescher Park IMG_9581b IMG_5825b

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer