India

Een prikkeling van alle zintuigen

Eind 2007 werd ik aangenaam verrast toen ik vanuit mijn werkgever gevraagd werd of ik interesse had om voor een periode in India te gaan werken. Gevoelsmatig antwoordde ik direct met "ja". Op 7 januari 2008 stapte ik op het vliegtuig naar Bangalore, om er uiteindelijk meer dan 7 maanden, met onderbreking van een project in Nederland, te verblijven.

Achteraf gezien had ik deze prachtige ervaring voor geen goud willen missen. India is in veel opzichten een wereld van verschil vergeleken met Nederland. Iedere dag is een nieuwe uitdaging en behelst nieuwe kansen om te leren. En geleerd heb ik in India; Het was een confrontatie met mezelf, een confrontatie tussen de Nederlandse en Indiase cultuur, ik werd als Nederlander weleens met mijn neus op de feiten gedrukt en daaruit kan ik stellen dat ik als mens gegroeid ben.

India ben ik stiekem toch wel als een tweede thuisland gaan zien en nadien heb ik het land nogmaals bezocht. Ook van deze reis tref je in dit gedeelte een impressies (zowel tekstueel, als beeldelijk) aan. Mocht je zelf ooit de uitdaging hebben om naar er te gaan om er te werken, dan is mijn advies: Doen! India is een intens land: Het kan prachtig, deprimerend, exotisch, frustrerend, verbazingwekkend, confronterend en prachtig zijn... Soms is dat zelfs allemaal tegelijkertijd. Maar als je uithoudingsvermogen, flexibiliteit, geduld, een open-mind, respect voor de Indiase cultuur en gevoel voor avontuur hebt, zijn er niet veel meer landen dan waarvan je gaat houden als India.

In dit India gedeelte van mijn site tref je een impressie van mijn bezoek aan India aan. Zo kun je een bijna dagelijks dagboek lezen, kun je foto's bekijken, tref je een kaart aan met plaatsen waar ik ben geweest en heb ik wat tips op een rijtje voor je gezet. Heel veel plezier met lezen en mocht je verdere vragen hebben, schroom niet om ze via het gastenboek of via mail te stellen!

Menu India

Mijn foto's op Instagram

Enkele willekeurige foto's op deze site

IMG_1294.jpg IMG_6979.jpg IMG_9983b IMG_9647 IMG_9764 IMG_0558b

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer