Amerika

Ruw, prachtig, warm en de moeite waard

De indrukwekkende gletsjers in Patagonië, de prachtige uitzichten in de Chapada Diamantina, de prachtige regenwouden in Zuid-Amerika en Latijns-Amerika, de oude tempels en indrukwekkende bouwwerken van de Azteken en de Maya’s, de moderne pracht en praal en de Verenigde Staten en Canada. Het Amerikaans continent is wellicht net zo diverse en historisch als Europa.

Wie in Nederland "Amerika" zegt, zal waarschijnlijk de Verenigde Staten van Amerika bedoelen. Dit land is slechts een onderdeel van het historisch- en cultuurrijke continent dat aan de andere kant van de oceaan ligt. Het continent waar meer mensen Spaans dan Engels spreken, het continent waar de grootste voetballers zoals Pelé, Socrates en Maradonna vandaan komen, maar ook het continent van culinaire hoogstanden, diversiteit en andere mooie zaken. En... het continent dat me -naast Azië- erg ligt

Inmiddels heb ik diverse keren Noord en Zuid Amerika mogen bezoeken, en ik heb erg plezierige herinneringen aan met name Brazilië. Maar andere landen kunnen er ook wat van, want prachtige natuur, cultuur, historie en samba/tango zijn meer regel dan uitzondering. In dit gedeelte van mijn website tref je reisverslagen en foto’s aan van mijn vakantie's naar de landen. Geniet ervan!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer