Urbex

"Leave nothing but footprints,
take nothing but pictures."

Urban Exploring, afgekort Urbex, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens. Meestal zijn dit verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

Verlaten gebouwen, nooit afgemaakte infrastructuren, grootschalige complexen en verlaten voetbalstadions (check ook de Vergane Glorie rubriek op mijn website) hebben een grote aantrekkingskracht op me. Mijn interesse in geschiedenis, mijn passie voor reizen en fotografie en mijn nieuwsgierige aard zorgt ervoor dat ik in deze hobby alles kan combineren. Overigens moet je Urbex niet verwarren met een negatief iets. Urbexende fotografen hebben als stelregel "Leave nothing but footprints, take nothing but pictures". Het met respect omgaan voor een gebouw en met de eigenaar van het gebouw staat bij mij hoog in het vaandel.

In dit gedeelte van mijn website tref je een overzicht aan van mijn Urbex avonturen. In het menu links kun je makkelijk navigeren door de bekende en wat onbekendere Urbex locaties die ik heb bezocht. Ook tref je er informatie over de locaties en mijn eigen indrukken aan. Veel plezier!

Menu urbex

Mijn foto's op Instagram

Enkele willekeurige foto's op deze site

DSC04253.jpg IMG_6881.jpg IMG_3954.jpg Training NAC, 15 mei 2016 IMG_9301b IMG_0849

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer