Foto’s van Thailand en Singapore online

Het heeft lang geduurd, maar de foto’s van Thailand en Singapore staan online. Afgelopen augustus maakte ik een mooie reis naar deze twee landen en een impressie staat inmiddels op mijn website online. Meer foto’s van Thailand en Singapore tref je via onderstaande link aan.

Chiang Mai en de geheime jungle tempel

De rust en de sereniteit neemt het even van ons over. De wind blaast zachtjes door de bomen, de zon straalt prachtig op een Boeddha beeld en een kleine waterval zorgt voor een relaxt gekabbel van het water. Het 700-jaar-oude tempelcomplex in de bergen rondom Chiang Mai lijkt even een paradijs op aarde en is tot nu toe een van de hoogtepunten van ons bezoek aan de noordelijke Thaise stad.

Op verkenning in Bangkok

Met irritatie in de ogen kijken mijn reisgenote en ik elkaar aan. Wat is het ont-zet-tend druk bij het Grand Palace (of Wat Phra Kaew, zoals Thaise mensen het zeggen), zo druk dat je over de hoofden van de mensen kunt lopen. We besluiten Wat Pho en haar liggende Boeddha over te slaan en een rustigere plek op te zoeken.

50 jaar Singapore

Singapore, een klein stuk van de wereld ter grootte van de Noord-Oost Polder, maar een metropool die zijn weerga niet kent. Laat Singapore dit weekend nou net 50 jaar bestaan, waardoor ik met mijn neus in de festiviteiten val. En die festiviteiten? Grootschalige concerten, festiviteiten en overal hangt de nationale vlag uit.

De laatste dagen in Singapore

Zo, en ik ben weer thuis. Na Maleisië en het kippenhok overleefd te hebben, heb ik mijn laatste dagen in Singapore al slenterend besteed en de leuke gebieden bezocht: Little India, China Town, Marina Bay Area en de vele shopping malls die Singapore rijk is. Ik had veel meer op de planning staan, maar ach; Dat bewaar ik voor een eventuele volgende keer.

Van Melaka naar een kippenhok

Melaka

Kippen, dat zijn het. Ik bevind me nu middenin een kippenhok, aka het appartement van Anne. Anne vond het een goed idee om een vriendin uit de Filipijnen uit te nodigen, waardoor ik me ineens tussen 4 vrouwelijke Filipino’s bevindt. Alleen is het nog wel uit te houden, maar als alle 4 tegelijkertijd met elkaar praten, dan is het een waar kippenhok. Dat iedere zin in Tagalog (de taal in de Filipijnen) met en aaaaaa wordt beëindigd, draagt nog eens aan dat kippengehalte bij. En drie keer raden wat vanavond op het menu staat. Juist: Kip. Grrrr!

Kennismaking met Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is onvoorstelbaar tegenstrijdig. Gisteren kwamen Anne en ik in Kuala Lumpur aan, waar we op onze eerste dag ondergedompeld werden in een haast on-Aziatische aanblik van de hoofdstad van Maleisië. Grote en hoge wolkenkrabbers, waaronder de indrukwekkende Petronas Towers, ruime en moderne shopping malls en cafés en nachtclubs waar mensen fanatiek naar rugby keken. Vandaag was een hele andere dag: We zijn Little India en China Town ingedoken en kregen het typische Azië te zijn: Druk, gezellig en divers.

De Chinees heeft geen gelijk, Baz Luhrman wel: Bintan

Bintan

Op blote voeten loop ik door de branding van de zee. Links van me ligt een prachtig bounty strand, met palmbomen, plaatsen om lekker te zonnen en iets verderop ligt een strandcafe, met een prachtig uitzicht over zee. Rechts van me ligt die zee er koel bij. Maar dit is niets vergeleken bij het uitzicht dat me tegemoet straalt. Onder een prachtige, oranje hemel gaat de zon onder. Het lijkt net een prachtig fotomoment uit de National Geographic. Dit is even leven als een koning in Bintam.

Aangekomen in Singapore en Indonesie

Singapore

Vol bewondering kijk ik uit de taxi naar het straatleven van Singapore. Singapore is onwerkelijk Aziatisch. Schone en ruimt opgezette straten, rechte wegen en verkeer dat zich aan de verkeersregels houdt. De taxichauffeur die mij en Anne van het vliegveld naar het appartement brengt, heet Mr. Wong. Een typisch Chinese naam, die waarschijnlijk een kwart miljard keer in China zal voorkomen.