Een overview over Yazd, Iran

De kogel is eindelijk door de kerk: Eind 2017 ga ik (eindelijk) Iran opzoeken. Nadat ik 2 keer eerder een reis naar Iran heb geboekt (in 2008 en 2010), en die beide keren is afgezegd (2008: wonen en werken in Iran, 2010: veiligheidsredenen), is het wat mij betreft drie keer scheepsrecht. De reisroute staat vast, de data en hotels zijn geboekt en ik heb er veel zin in. Als ik de voorbije weken aan mensen vertelde dat ik Iran ga bezoeken, krijg ik verschillende reacties. Die lopen uiteen van verrassing, verbazing tot zelfs afwijzing (“Gek! Wat moet je daar doen?”).

Lees verder

Isfahan, Iran

Momenteel maak in India op allerlei vlakken een enorm leuke levenservaring mee, en ik kijk nu al uit naar een volgende ervaring. Het bezoek dat ik in mei 2008 aan Iran ga brengen. Tussen al het werkgeweld, het ontdekkingsgeweld, sportgeweld en relaxgeweld in India, zie ik zo nu en dan tijd om me ook voor te breiden op deze reis. Zo ben ik momenteel druk bezig met het inlezen via internet en liggen er thuis twee boeken op me te wachten: De Lonely Planet voor Iran en een snelcursus Farsi (taal die in Iran gesproken wordt). Met hetgeen wat ik al over dit fascinerende land gelezen heb, wordt mijn interesse in het oude Perzie alsmaar groter en groter. In mei ga ik zien of mijn verwachtingen uitkomen. Op naar een alweer nieuw avontuur!

KLM vliegtuig, foto afkomstig van Wikipedia

Helaas, helaas… De reis naar Iran gaat voor mij niet door. Begin mei zou ik op het vliegtuig naar Teheran stappen en het hart van het oude Perzische rijk gaan bezoeken. Maar niet getreurd, de reden dat ik de reis heb afgezegd ligt in India. Mijn manager schoot mij enkele weken geleden aan met de vraag of ik niet voor enkele maanden terug naar India wilde. Natuurlijk wil ik dat, dus binnen nu en een paar weken stap ik op het vliegtuig om voor de tweede maal dit jaar naar Bangalore te vliegen. Ik heb er zin an!

KLM vliegtuig, foto afkomstig van Wikipedia

Ik zit nauwelijks drie weken in India en ik krijg het alweer op mijn heupen. In mei ben ik een maand vrij, tijd om eens wat reisplannen voor te gaan smeden en op internet te gaan speuren. Indonesie was een serieuze gegadigde, maar viel af omdat de vakantie tot in juni duurde. Mijn interesse ging ook uit naar Patagonie, maar dat was mijns inziens toch te duur. Dan toch maar eens kijken naar Iran…

Lees verder

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer