Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Groundhoppen

Op bezoek bij bijzondere
clubs, stadions en Lost Grounds

Al sinds de jaren ´90 bezoek ik regelmatig wedstrijden in binnen- en buitenland. Het was ver voor de tijd dat de term “groundhoppen” bekend was in het Nederlandse. Groundhoppen kun je kort samenvatten als het bezoeken van (voetbal)stadions, tijdens of buiten wedstrijden om.

Om een of andere reden hebben voetbalstadions mij altijd getrokken, of het nu het indrukwekkende San Siro, een gammel stadion in Engeland of het verlaten Drielindenstadion is. Ieder stadion heeft zo zijn eigen sfeer en nog mooier vind ik wanneer je de sfeer tijdens een wedstrijd kunt opsnuiven. Persoonlijk hou ik van de typische en oude bouwvallige voetbalstadions, zoals je ze bijvoorbeeld nog op de lagere niveau's in Belgi:e, Duitsland of Engeland vindt. De nostalgie en de haast amateurachtige sfeer trekt me meer dan de nieuwe stadions zoals een Amsterdam ArenA of een ander multifunctioneel gedrocht op een industrieterrein.

Al zeer vroeg trokken deze oude, en soms verlaten stadions me en begon ik er rond 2007 over te fotograferen en schrijven. Geen wonder dat ik voor bijvoorbeeld In De Hekken de vaste schrijver voor de rubriek “Vergane Glorie” ben. Kijk gerust eens rond in die rubriek op mijn site, of door andere blogs die in het voetbalgedeelte staan. In mijn fotoalbum en in mijn foto portfolio staan ook enkele prachtige foto’s en ik nodig je graag uit om deze ook te bekijken!

Menu voetbal

Mijn foto's op Instagram

Enkele willekeurige foto's op deze site

DSC04273.jpg IMG_0513b.jpg IMG_0527b.jpg Open brug in de Haven van Antwerpen Holiday Singapore and Thailand, August 2015 IMG_3546b

Copyright 2003 - 2018 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer