De natuur in! Periyar National Park

Een adembenemend uitzicht over Periyar National Park

Na alle drukke steden, tempels en de verre busreizen, is Periyar National Park een heerlijke verademing. Het natuurgebied ligt op de grens tussen de staten Tamil Nadu en Kerela en is een oase van rust, natuur en vriendelijke mensen. Het is dus een ideale mogelijkheid om een hectische eerste week in India even te laten bezinken. Heerlijk om tot rust te komen!

Het Periyar National Park ligt op de grens van de Indiase staten Kerela en Tamil Nadu. Het park is veelal bekend omdat het een reservaat voor tijgers en olifanten is, en stukken ongerepte regenwouden heeft. Het huidige park is ontstaan rond 1900, toen de dam in de rivier de Periyar werd gebouwd en er een meer achter de dam ontstond. Enerzijds trok het daarmee een hoop dieren aan, anderzijds trok het ook weer mensen aan die die dieren wilden bekijken. De regels in het park zijn de laatste jaren vrij streng. Je moet met begeleiding het park in (op straffe van een flinke boete) en je betaalt 520 Rupee entree om het park in te mogen.

Onze aankomst in Periyar National Park

Na een lange tocht vanuit Madurai, kwamen we in het begin van de avond aan in Kumily. Het dorpje kun je eigenlijk als de toegangspoort van het Periyar National Park zien. Toen we in het dorpje aankwamen, zagen we veel bedrijvigheid. Veel winkeltjes, veel hotels, redelijk wat mensen. Maar wel allemaal in een relaxte en heerlijke sfeer. Het hotel was ook een aangename verrassing. Het ligt lekker in de bossen, de kamers zijn er goed en netjes onderhouden. Met een uitzicht op de bossen, een goed bed en goed gezelschap, kun je het niet beter treffen. Ook is het personeel erg vriendelijk en attent, en konden we er lekker eten. De menukaart bestaat zelfs uit westers eten en na een week met rijst en curry’s waren we daar best wel aan toe.

Wandelen door Periyar National Park

Na het eten lagen we er al vroeg in, want vanochtend moesten we al om 0545u opstaan voor een wandeling door het park. Het was een wandeling die absoluut de moeite waard was. De zeven kilometer leidde ons langs de meren, door de bossen en door de valleien. We zagen er prachtige fauna en flora, en beestjes. Veel beestjes. Helaas kwamen we geen tijgers en olifanten op ons pad, maar de rust, de natuur en de andere dieren maakten alles flink goed.

Even relaxen

Na de natuur keerden we terug naar het hotel voor een lekkere brunch. Van zelfgemaakt brood en zelfgemaakte yoghurt, tot heerlijke koffie en thee. Mocht je in Periyar National Park verblijven, dan kunnen we Chrissie’s Hotel zeker aanbevelen.

Via het hotel kun je ook heerlijke Aryuvedische massages en yoga boeken. Die Aryuvedische massage hebben we daarstraks gehad en dadelijk gaan we een prive les Yoga krijgen. Vanavond wordt het nog even heerlijk relaxen, en dan morgen weer vroeg uit de veren. Dan gaan we richting Kovalam, waar we gaan genieten van zon, zee en strand.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer