Rellen… Het viel allemaal wel mee

Rellen Bangalore

“Stront aan de knikker”, zo was de titel van mijn eerste weblog. Er was inderdaad stront aan de knikker, maar het advies om dit weekend binnen te blijven was redelijk overspannen en het viel allemaal wel mee. In twee naburige moslimwijken, JC Nagar en Hebbal, was het flink raak; Politie die menigten Moslims uit elkaar dreef met traangas en een tijdelijke avondklok die is ingesteld. Het enige wat ik ervan heb meegekregen is dat ik met mijn taxi tussen twee menigte Hindoestanen en Moslims terecht kwam. Even kreeg ik een flashback naar een Braveheart scene, waarbij twee strijdende legers naar elkaar toesnelden. Adequaat reageren en goed stuurmanschap van Mr. Ramesh zorgde ervoor dat zaken niet al te erg werden (voor mij) en dat we een grote menigte mensen snel achter ons lieten.

De problemen startten toen er wat kadavers van varkens op het terrein van twee moskeeën werd gevonden. In eerste instantie leek het rustig te blijven en groepjes mensen verzamelden zich rondom de moskeeën. Reden voor de politie om naar beide plaatsen te snellen om te zien wat er aan de hand was. Blijkbaar was de sfeer gespannen en de aankomst van de politie zorgde ervoor dat de vlam in de pan sloeg. Uiteindelijk was de rust na 24 uur wedergekeerd.

Ik wachtte die 24 uur niet af. Gisteren ben ik naar het Oasis center gegaan en heb ik me flink uitgeleefd door wat nieuwe kleding te kopen; Spijkerbroeken, shirts en blousen. De afgelopen dagen heb ik ook flink gesport en gisteren nog even contact onderhouden met wat vrienden in Nederland. Vandaag lekker uitgeslapen, even naar het Forum geweest en nog even gewerkt. Ik hou het verder vanavond rustig, door te werken en te kijken of er nog wat mensen op Skype zijn.

Dat was het, tot blogse!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer