Internet problemen en een nieuwe bestemming

Riksja bestuurders

De afgelopen dagen waren er grote internetproblemen in India. Ten noorden van Egypte en ten zuiden van Marseille braken namelijk, op een nog onverklaarbare wijze, twee belangrijke kabels die het Midden-Oosten en India van internet voorzien. Het gevolg was dat er afgelopen woensdagmiddag lokale tijd 80% van India zonder internet zat, inclusief het kantoor in Bangalore. De problemen leken opgelost te zijn, totdat er voor de kust van Dubai een kabel brak, waarmee het internetverkeer weer een flinke klap kreeg. Ik heb het ook geweten, want de verbinding is momenteel retetraag. Een beetje raar dat in een tijdsbestek van 24 uur twee belangrijke internetaders het zomaar begeven. Sommige media hier schreeuwen de collectieve angstwoorden `Al Qaeda`.

Ik moet het zelf nog eerst zien. Wat kabeltjes doorzagen op 800 meter diepte is een operatie die precisie, training en groot materiaal vereist. Van een Navy Seal-achtig Al Qaeda trainingskamp heb ik nooit gehoord en ik kan me weinig voorstellen van een `Hassan met zijn duikpak an`. Maar alle gekheid op het spreekwoordelijke stokje, het extremisme boezemt hier toch wel wat angst in. Iedere ochtend als ik het kantoor wil betreden wordt de auto gecontroleerd op explosieven; Met een spiegeltje even onder de auto kijken en de kofferbak moet open. Die angst komt allemaal voort uit het Kashmir conflict dat tussen Pakistan en India heerst.
Nadat de Britse koloniën zich afsplitsten van Engeland, riepen twee gebieden de onafhankelijkheid uit: Het Islamitische Pakistan en het veelal Hindoeïstische India. Vanaf de onafhankelijkheid is de provincie Kashmir een twist tussen India en Pakistan, die eind jaren `80 haar hoogtepunt bereikte toen Pakistan het Indiase gedeelte van India binnenviel. Al Qaeda vindt het gehele geheibel rondom Kashmir blijkbaar niet echt tof en heeft India al gewaarschuwd voor aanslagen als de Moslimbroeders in Kashmir niet met rust gelaten worden. Een beetje vaag allemaal, vooral als je beschouwt dat Moslims en Hindoestanen vreedzaam hier naast elkaar wonen. Natuurlijk zijn er extremistische groeperingen, maar het Hindoe geloof stelt zich naar alle godsdiensten open op.

Het Islamitisch geloof brengt me trouwens bij een ander onderwerp: Exploring India even further. Ik geloof dat ik eerder had gemeld dat ik het aankomend weekend van 7 februari naar Goa zou gaan. Nou, het zon, zee, strand, de vrouwen en de discotheken van Goa zijn van de baan. Ik ga namelijk de plaats Hyderabad onveilig maken. Zojuist heb ik een vlucht geboekt naar deze Islamitische stad en ik vertrek aankomende vrijdagochtend, om op maandagochtend weer naar Bangalore terug te keren. Hyderabad is de 5e stad van India en heeft een rijk cultureel en historisch verleden. Daarnaast is Hyderabad een belangrijker stad in de IT en huist het een achttal universiteiten. Ik ben benieuwd, deze week ga ik nog even een hotel of hostel boeken en dan kan ik er lekker een paar dagen blijven.

Voor de rest gaat alles zijn gangetje hier. De eerste fase van de kennisoverdracht is nu voltooid en volgende week beginnen we met de tweede fase. Afgelopen vrijdag vroeg Sumeet of ik nog interesse had in de culturele workshop mee voor te bereiden, om die aan de Indiase collega`s te geven. Ik denk dat we volgende week wat sessies hebben om die workshop voor te bereiden.
Buiten het werk om gaat alles ook zijn gangetje. Met de schouder gaat het bovenwel erg goed. De pijn is sinds vrijdag helemaal over, ik kan er weer allerlei bewegingen mee maken en ik begin maandag met wat revalidatieoefeningen. Ik begon er eigenlijk al vandaag mee, maar ik merkte dat mijn schouder het nog niet helemaal trok. Dus richtte ik me maar lekker op wat conditie- en wat gewichtsoefeningen. Aangezien ik de afgelopen week stil heb gelegen, heb ik gisterenavond en vanochtend wat oefeningen gedaan. Morgen ga ik nog lekker de cardio apparaten in en daarna is het weer tijd voor mijn traditionele zondagbakkie bij de Coffee Day.

Overigens ben ik namens mijn werkgever nu weer de enige Nederlander binnen India. Collega Laurens is afgelopen vrijdagnacht vertrokken, dus ik mag weer de hele dag Engels gaan praten. Gelukkig hebben we Skype en de mobiele telefoon nog, dus het Nederlands kan ik gewoon bijhouden.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer