Impressie van FC Homburg – Borussia Mönchengladbach

FC Homburg vs Borussia Monchengladbach, Waldstadion Homburg

Afgelopen weekend stond de eerste ronde van de Duitse Bekercompetitie, de DFB Pokal, op het programma. Bekerwedstrijden zijn altijd speciaal, want grote clubs kunnen zomaar tegen gemotiveerde “kleine” tegenstanders eruit vliegen. De DFB Pokal maakt het nog leuker: Topclubs kunnen tegen clubs uit de derde divisie spelen en een (naar mijn mening goed) regel geldt dat de “kleinere” club altijd thuis dient te spelen. Je kunt je voorstellen dat dit prachtige taferelen oplevert.

Zo ook in Homburg, waar de plaatselijke FC 08 Homburg het tegen het grote Borussia Mönchengladbach moest opnemen. De wedstrijd was al weken “talk of the town” en aan Mönchengladbach zijde besloten enkele duizenden fans naar Homburg af te reizen. Het beloofde een prachtig affiche te worden en de kaarten werden al snel ingeslagen. Gelukkig maar, want de wedstrijd was met 17.000 toeschouwers stijf uitverkocht.
Achteraf gezien was de wedstrijd een erg leuke. Door de toestroom van de vele duizenden fans, kon het stadion de vele fans eigenlijk niet aan. Fans besloten hun toevlucht op daken, in bomen, op muren en zelfs in de bossen rondom het stadion te zoeken, om toch maar een glimp van de wedstrijd op te kunnen vangen. Borussia Mönchengladbach won uiteindelijk met 1-3, maar het hele randgebeuren was prachtig om te zien. Het was even alsof ik me weer in de jaren ’90 waande.

Een prachtige impressie van deze dag tref je in mijn foto-album FC 08 Homburg – Borussia Mönchengladbach aan.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer