Een verrassend bezoek aan Ouro Preto

Ouro Preto, Brazilië

Na de Favelas en de toeristische hoogtepunten in Rio de Janeiro, is het tijd om me naar de laatste stop van mijn vakantie te begeven: Belo Horizonte. De eerste dag na Rio de Janeiro bracht ik echter niet in Belo Horizonte door, maar in de prachtige stad Ouro Preto. Wat tips en adviezen van `locals` allemaal niet kunnen doen!

De vlucht van Rio naar Belo Horizonte verliep erg voorspoedig en al snel had ik mijn spullen bij Nicolas en Rebekah gezet. Nicolas gaf aan dat we absoluut het stadje Ouro Preto moesten bezoeken. “Je gaat het erg leuk vinden”. Zo gezegd, zo gedaan en enkele minuten later zaten we met zijn drieën in de auto naar Ouro Preto. Oh, en de chauffeur was ik. Erg leuk om eens in Brazilie te mogen rijden.
Over Ouro Preto was niets gelogen. Het stadje ligt ingeklemd tussen mooie en groene heuvels en doet erg rijk aan. Prachtige gebouwen worden afgewisseld met mooie, schone straten en indrukwekkende kerkjes. Ouro Preto doet on-Braziliaans aan en ik waande me even terug in Europa. Ouro Preto, vrij vertaald ´Zwart Goud´, was vroeger een van de belangrijkste goudsteden in Zuid-Amerika. Het goud bracht de rijkdom, de cultuur en het intellect naar de regio en zorgde ervoor dat het stadje de culturele en economische slagader van deze regio was. Naast de prachtige gebouwen zie je dit ook terug in de aanwezigheid van een universiteit; De eerste technische universiteit op het Zuid-Amerikaanse continent. Wellicht zorgen de 8000 studenten ook voor de relaxte sfeer, want Ouro Preto lijkt me een heerlijke plaats om je in het nachtleven te storten en overdag de cultuur te bewonderen.

Helaas was mijn bezoek aan Ouro Preto van korte duur. Nicolas en Rebekah waren moe en wilden hun bed induiken. Na amper 3 uur in Ouro Preto moesten we helaas weer terug naar Belo Horizonte. Later deze week zal ik er een wedstrijd bezoeken en zal ik mijn vakantie op een heerlijke en relaxte manier gaan afsluiten. Oh, had ik al verteld dat het hier zonnig en tussen de 20 en 30 graden is?

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer