Een impressie van Beerschot-Wilrijk – Lyra

Beerschot - Lyra

In 2013 was het “Paars Witte” gedeelte van Antwerpen in zak en as. Beerschot AC werd door de rechtbank failliet verklaard en De Ratten van ‘t Kiel leken definitief van het podium van het Belgisch voetbal verdwenen. Totdat de voetbalclub Wilrijk aangaf om de identiteit van Beerschot op zich te willen nemen en de paars-witte clubkleuren te willen gaan voeren. De nieuwe club KFCO Beerschot Wilrijk was geboren. Een kleine uitdaging: De club kwam uit op het vijfde niveau in België en er werd gevreesd dat de toeschouwersaantallen minimaal zouden zijn…

Niets van dat. In het eerste seizoen op het vijfde niveau verkocht de club duizenden seizoenkaarten. Het terrein van Wilrijk was daar niet op berekend en nadat het Antwerpse stadsbestuur het Olympisch Stadion aan de club ter beschikking stelde, stroomden de fans toe. Een kleine 8.500 fans maakten de openingswedstrijd mee. Ongekend voor het vijfde niveau. Op de 27e speeldag werd KFCO Beerschot Wilrijk zelfs kampioen voor 11.500 uitzinnige mensen. De club promoveerde naar de Vierde Klasse. De doelstelling voor het tweede seizoen, dit lopende seizoen dus, was direct ambitieus. KFCO Beerschot Wilrijk moest en zou promoveren naar de Derde Klasse. Het seizoen 2014/2015 werd een succescampagne en afgelopen weekend kon de club van ‘t Kiel bij winst kampioen worden. De directe concurrent Pelt moest dan wel verliezen van Hades.

Beerschot Wilrijk begon de thuismatch furieus en na 5 minuten stond de 1-0 al op het bord. Toen halverwege de tweede helft, bij een 2-0 voorsprong, bekend werd dat Pelt achter stond bij Hades, brak een indrukwekkend gezang uit. 30 minuten lang beefde en trilde het Olympisch Stadion. Nadat de scheidsrechter afblies, bestormden duizenden uitzinnige fans het veld om het kampioenschap te vieren. Het feestgedruis was zelfs nog indrukwekkender dan de laatste 30 minuten.

Een volledige impressie van deze wedstrijd tref je in mijn voetbal album aan. Geniet ervan!
De websites In De Hekken en Staantribune hebben ook een artikel, met foto’s en teksten van mij, aan deze wedstrijd besteed.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer