Club Brugge – Sporting Lokeren, met champagne!

Cercle Brugge - Club Brugge

België en bier zijn twee woorden die voor Nederlanders hand in hand met elkaar samengaan. Geen wonder dat er rondom het voetbal in België het nodige aan bier gedronken wordt en dat de verplaatsingen per bus naar uitwedstrijden uitmonden in een gezellige, zatte bedoeling, waarbij de kratten bier hoog in het gangpad opgestapeld worden. Twee keer per jaar wordt deze tweewekelijkse traditie doorbroken en organiseert de SFU (Sporting Fans United, een fanclub van Sporting Lokeren) de zogenaamde champagnetour. De verplaatsingen naar Anderlecht en Club Brugge staan dan in het teken van het drinken van champagne. Half september speelde Sporting Lokeren een uitwedstrijd tegen Club Brugge. Tijd voor de welbefaamde Champagnetour en ik was er natuurlijk bij.

Rond 1800u vertrok een afgeladen bus vol met uitgetogen Sporting Lokeren supporters vanaf café Den Bokser in Lokeren naar Brugge. In de bus werd bijgepraat en vooruitgeblikt naar de wedstrijd van die avond. Sporting Lokeren zit, na een zwaar vorig seizoen, weer in de lift, terwijl Club Brugge een moeizame start in de Jupiler League kent. Al met al een wedstrijd waar reikhalzend naar uitgekeken werd en waarbij de stille hoop was dat Sporting Lokeren voor een stuntje in Brugge kon zorgen.

Naarmate de reis vorderde, raakte iedere aanwezige in de bus zatter en zatter en werd de sfeer gezelliger en gezelliger. Aangekomen in Brugge werd op een doodeenvoudige weg aan een studentenkaartje van 5 Euro gekomen (tja, ga geen 22 Euro betalen, daarvoor ben ik toch een Nederlander ;-)) en toog ik met diverse vrienden naar binnen. We zetten ons neer in het uitvak en we sloegen de wedstrijd, samen met een kleine 800 meegereisde Lokernaren, ten gade.

In deze wedstrijd had Sporting Lokeren het betere van het spel. De combinaties verliepen vlot, spelers speelden frivool en de beste kansen waren voor Lokeren. Toch was het Brugge dat op een 1-0 voorsprong kwam en de wedstrijd leek te gaan winnen. De ontlading bij de 800 fanatieke en luidruchtige Lokeren fans was groot toen Vokumanovic met een harde knal de gelijkmaker scoorde. Het was het begin van een groot feest en van een zinderende tocht terug naar Lokeren.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer