Agra, hometown van de Taj Mahal

Taj Mahal, Agra

Irritant piept de wekker naast me en ik werp een blik op het ding dat me net uit een geode droom helpt…. Godsakkerju, 0545u! Nederlandse werktijden, waar ik nu even niet op zit te wachten… Ik draai me om, om weer een oogje dicht te doen, waarna ik me realiseer dat de wekker is gezet om de zonsopgang bij de Taj Mahal te zien. Hop, uit mijn bed, even snel douchen en klaar is Martijn. Vandaag is het ‘Martijn goes Agra!’.

Blijkbaar hebben meerdere van mijn reisgenoten moeite met de vroege opsta-tijd. De lobby is nog leeg en ik besloot om snel mijn weblog te updaten 🙂 De groep waarmee ik deze reis maak is heerlijk klein, 3 mannen, 6 vrouwen en onze gids Ravi, die ik overigens, tot zijn eigen verbazing ontkennend, al gekscherend Womanizer noem. Mr. Womanizer is een niet typische Indiase man. Lekker grapjes maken, lekker gek doen en lekker informeel doen. Het is een sympatieke man.

Gisteren verlieten we New Delhi rond de klok van 10 uur. Door de spits van New Delhi baande de bus zich een route richting de snelweg naar Agra. Het is heerlijk om de georganiseerde chaos van India te zien. Auto’s die 6 breed staan, riksja’s en fietsen die zich er doorheen proberen te proppen en een arme agent die probeert om alles in goede banen te leiden.
Halverwege de reis voegden twee andere reisgenoten zich bij ons. De andere twee, die vrij ongelukkig waren met de weersomstandigheden en uiteindelijk 2 dagen op een of ander vaag vliegveld waren gestrand, zaten er echt doorheen. Niet gek, als je net alle shit van omboeken, wachten en frustratie hebt gehad. Na een maaltijd vervolgden we onze weg, waarna we uiteindelijk gisterenavond in Agra aankwamen.

Agra doet typisch Indiaas aan. Heerlijk chaotisch (meer dan het toch wel gestructureerde New Delhi) en gebouwen die op de Indiase manier zijn onderhouden. Niet dus… Veel tijd om de stad te zien is r niet, de Taj Mahal en de Red fort, waarna we onze weg naar Bharatpur vervolgen. Vandaag bezoeken we in ieder geval een verlaten keizerstad, die indrukwekkend schijnt te zijn.
Het is overigens nu 0630u… Tijd om de Taj Mahal te bezoeken. Wie dacht dat vakantie luilekkeren was, moet maar eens goed naar mijn opsta-tijd kijken. Vakantie = vakantie? Bwah! Het is hard werken. Jullie ook succes vandaag, ik ga weer eens de toerist uithangen.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer