En zo sta je ineens in de Voetbal International…

Voetbal International, VI

Ik was redelijk verbaasd toen ik enkele weken geleden een mailtje in mijn inbox kreeg. Kort gezegd: “Hoi, ik ben Michiel van Egmond van Voetbal International en ik zag je website. Mag ik een interview met je over groundhoppen?“. Ehrrrr, ja… Natuurlijk! De insteek van Michel was om enkele stadions met me te bezoeken, mij te interviewen en daar een verhaal aan op te hangen. Dus spraken Michel en ik af om eens een dag door België heen te toeren.

De tocht begon in het Bosuil stadion, de tempel en huidige thuishaven van Royal Antwerp FC. Een prachtig stadion, dat alle ingrediënten heeft hoe een voetbalstadion wél en niet behoort te zijn. Daarna zijn we doorgegaan naar het monumentale Joseph Mariën Stadion van de voormalige grootmacht Royal Union Saint-Gilloise. Michel heeft dus de nodige dosis groundhopping over zich heengehad en voor mijn gevoel liet hij het met een open houding over zich heen komen. Maar bij een interview en verhalen over stadions bleef het niet bij. In de auto werden aan beide kanten heerlijke verhalen opgehaald; Michel vertelde prachtige anekdotes over zijn ervaring als journalist en tijdens zijn tijd bij Feyenoord, waarbij ik met mijn supporterservaring en ervaring bij NAC om de hoek kwam. Al met al een erg leuke dag, waar uiteindelijk een prachtig artikel uit is voortgekomen.

 Tot slot: Voor mij is groundhoppen een van de zaken die ik leuk vind, naast schrijven, fotografie, reizen en geschiedenis. Wat is het nou mooier om deze 5 hobby’s in 1 te combineren en er ook nog eens over te schrijven. Als ik tijd heb, dan schrijf ik graag de Vergane Glorie stukken, die op deze site en op In De Hekken worden gepubliceerd.

Het rest me Michel te bedanken voor zijn tijd en het leuke stuk, maar ook een welgemeend dank-je-wel gaat er uit naar alle bekende en voor mij onbekende mensen die leuke persoonlijke reacties op dit stuk hebben gegeven. Dank jullie wel (ook voor de mensen die de nodige commentaren in mijn brievenbus hebben gegooid over mijn fantasie ;-))!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer