De volgende reis gaat naar… Singapore!

50 jaar Singapore

En ik heb weer eens een reis geboekt. Mensen die me kennen, zullen het al geraden hebben. Juist, de bestemming ligt weer in Azië. In het najaar ga ik voor een kleine twee weken Singapore, Indonesië en Maleisië onveilig maken. Dit keer ga ik op eigen houtje naar Zuid-Oost Azië en heb ik twee weken lang een oude bekende aan mijn zijde, die als mijn persoonlijke ‘tourguide’ acteert.

De reis was voor mij onverwacht, aangezien ik mijn gedachte had gezet op een bezoek aan Iran. Om een of andere redenen begint het altijd erom te spannen in dat land als ik concrete plannen voor een reis naar Iran maak (zie 2008 en 2009). De KLM had enkele leuke aanbiedingen, waardoor ik voor een prikje naar Singapore kan vliegen.

Ik vlieg dus aan op Singapore, met de planning dat ik een dag daar blijf. Vervolgens ga ik twee tot drie dagen Indonesië bezoeken en keer ik terug naar Singapore. Vanuit Singapore reis ik vervolgens een dag naar Melaka (Maleisië) en de laatste dagen breng ik in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur door. Ik sluit mijn reis door Zuid-Oost Azië vervolgens af met een verblijf van twee dagen in Singapore.

Tot mijn grote verbazing heb ik voor alle drie de landen geen visum nodig. Blijkbaar staan Nederlanders bekend als ‘een stel goeie mensen’ en mogen zij de drie landen probleemloos bezoeken. Ik weet nog niet of ik op deze reis een online reisblog bijhoud, dus dat ga je medio oktober via deze site en/of de sociale media zien. Inmiddels staat er al een waar Singapore/Indonesië/Maleisië gedeelte online en in ieder geval gaan de foto’s na mijn reis online geknald worden!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer