Via Chennai naar Dakshinachitra

DakshinaChitra

Ondanks dat het in de vroege ochtend is, razen de toektoeks en de auto’s in Chennai langs onze bus. De wegen zijn een georganiseerde chaos, en die chaos lijkt een constante factor in India. In het decennium dat ik niet in India ben geweest, lijkt er zoveel veranderd. Maar dan ook zoveel weer niet.

De vlucht naar Chennia verliep voorspoedig. In alle vroegte togen we naar Schiphol, waar we ruim op tijd de baggage incheckten. Terwijl we heerlijk en relaxed aan een drankje zaten, blikten we op de reis vooruit. Wat voor cultuurshock zou Liesbeth krijgen? Zou ik veel veranderingen aan India merken? Hoe zou de terugkeer in Bangalore en Mysore zijn? Wat voor avonturen zouden we in het zuiden van India beleven? Hoe is het reisgezelschap waarmee we rondreizen? En belangrijker: Hoeveel e-books zou Liesbeth gaan verslinden en hoe veel gaan de geheugekaarten van de camera van Martijn terugkomen?

Allemaal elementaire levensvragen, waar we eerst 7 uur en toen 4 uur over konden nadenken en filosoferen. Via Dubai landden we uiteindelijk op een vroege zondag ochtend in Chennai.

Snel Chennai uit

Om eerlijk te zijn, is Chennai een saaie stad, een stad waar je eigenlijk niet lang wenst te blijven. Je moet er dan wel eerst voor zorgen dat je de ellenlange rijen bij de douane met alle gelatenheid over je heen moet laten komen. Go With The Flow.

Dakshinachitra

Geen wonder dat we direct na de landing naar Dakshinachitra reden. Dit complex is een openlucht museum, waarin we onze eerste kennismaking met de zuid Indiase culturen hadden. Er passeerden diverse interessante religieuze en lokale culturele zaken van de zuidelijke provincies Karnataka, Tamil Nadu en Kerela.  Maar ook diverse architectuur en leuke ontmoetingen met Indiase mensen waren het gevolg. Zo kwam Liesbeth er ineens achter dat dames met blond haar wel heel erg gewild zijn om mee op de foto te gaan. Vooral bij de Indiase dames. Na een klein uurtje te hebben rondgewandeld, zijn we door gegaan naar Mahabalipuram. Dit stadje ligt aan de Bengaalse kust en zal de komende dagen onze uitvalsbasis worden om de streek te ontdekken. Hou deze blog dus goed in de gaten wat we allemaal gaan beleven!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer