Terug in India

Stukje Indiase cultuur

Toeterende auto’s, verkeersdrukte, ‘gekke’ Indiase mensen die langs alle kanten heen schieten en rennen om over te steken. Yep, dit is geen droom waar ik uit ontwaak, ik ben echt terug in India. Een kleine 24 uur geleden landde ik op het Hindustan International Airport van Bangalore en het voelt toch een beetje om weer ‘thuis’ te komen.

De vlucht ging gelukkig goed. De beruchte Terminal 5 op Londen Heathrow gaf gelukkig geen serieuze problemen en zonder vertraging stapte ik op het vliegtuig naar Bangalore. Onderweg bleek ik naast twee mensen uit India te zitten, waarmee ik wat tijd heb doorgebracht en wat leuke discussies heb gevoerd. Een van de twee, een dame, had net 10 maanden in Nederland gewerkt en het was wel leuk om haar avonturen in het Haagse te horen. Aangekomen in Bangalore scheidden onze wegen zich, zocht ik Bangalore’s befaamste taxichauffeur Mr. Ramesh op en werd ik vliegensvlug naar het appartement gebracht. Helaas had ik niet hetzelfde appartement tot mijn beschikking, maar ach… Het nieuwe appartement is ook OK. Het inpakken liet ik lekker wachten en ik dook mijn nieuw bed in om eens lekker te slapen.

Rond de klok van 12 werd ik wakker en was het uitpakken en inkopen geblazen; Het nieuwe appartement richtte ik naar mijn smaak in en na mijn boodschappenlijstje bij de beheerder afgegeven te hebben, die en passant nog opmerkte dat de zaken sinds mijn eerste komst zeer goed gaan, werd het keukengerei, de strijkijzer en alle andere gewenste dingen gebracht. Zo, gesettled en al en terug in India… Op naar het kantoor! Daar aangekomen even mijn rondje gedaan, met Sumeet bijgepraat over het aankomende project en snel mijn mail gecontroleerd. Op het India kantoor kreeg ik snel een verrassing te verwerken toen ik collega Rene ontmoette; Dat was dus ook even bijkletsen.

Aangezien het kantoor tegenwoordig ook een pin apparaat heeft, heb ik die ook maar voor het gemak leeg getrokken. Diezelfde avond heb ik mijn abonnement op de sportschool verlengd en heb ik et verder rustig aan gedaan. Het enige nadeel is wel dat ik van die rare uitslag (rood met witte stippen) begin te krijgen, dus waarschijnlijk heeft het iets te maken met het water of de wasserette waar de kleding en de handdoeken gewassen worden. Voor de rest gaat alles goed met me en ben ik heelhuids in India aangekomen.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer