Celebrity Martijn?

Dansverbod Bangalore

Dingen regelen, werken, uit eten met Nederlandse collega’s, een hoop boodschappen doen en die vervelende jeuk… Het leven van een Nederlander in India gaat niet over rozen. Gelukkig lijkt alles nu lekker zijn gangetje te gaan en het warme welkom in India was overweldigend. Alhoewel… De afgelopen week voelde ik me af en toe haast een celebrity.

Op het kantoor kwamen de bekende gezichten langs om een handje te schudden, bij te kletsen en sommige mensen schrokken (ik hoop in positief opzicht) dat ik weer terug was. De afgelopen week ben ik weer lekker langs wat vertrouwde plaatsen geweest, zoals wat favoriete restaurants, de fitnesszaal en het lopen door de buurt.
Blijkbaar had ik in de buurt toch een bekend gezicht, want de heren van de kapperszaak of de oude meneer die hier om de hoek woont begroetten me. In de Coffee Day schudde een bediende hartelijk de hand en wilde met alle geweld op de foto. Geen probleem… Dus even een smile opzetten en in de camera kijken. Nee, ik heb geen handtekeningen uitgedeeld. Een ander grappig iets was nog wel dat ik het vertrouwde Italiaans restaurant hier om de hoek betrad en de eigenaar me hartelijk begroette en een flink gesprek met me aanging. Daar bleef het niet bij, want de hoofd bediening en de beide koks werden door hem opgetrommeld en met een flinke glimlach mocht ik een aantal handen schudden… Je kan het ook overdrijven. Ook op de fitness kwam iedere bekende instructeur en instructrice (of hoe zo’n dame ook moge heten) langs om een praatje te maken. Allemaal erg leuk en het helpt je om je draai nog sneller te vinden.

De afgelopen week heb ik het fitnessen in Koramangala weer opgepakt en de bekende instructeur had een leuke verrassing voor me in petto. Na een kleine 2 uur in de cardio apparaten en met de gewichten gespeeld te hebben, wilde ik mijn buikspieren trainen. Ik heb het geweten, als een ware Spartaanse drilinstructeur heeft hij mijn buikspieren met alle mogelijke (en ook onmogelijke) oefeningen afgebeuld. Aangezien met sommige oefeningen mijn rug flink pijn begon te doen, zijn we overgeschakeld op wat apparaten. Desalniettemin liep ik de volgende dag met flinke spierpijn op het werk rond. Onder het laagje vet ontwaar ik al zelfs een beginnend sixpackje. Morgen (zondag) ga ik weer mezelf in de fitnesszaal uitleven, kijken hoe ik het dan hou.

Het appartement bevalt tot nu toe ook redelijk. Ik heb nu het appartement dat op de bovenste verdieping ligt en je merkt dat de zon er dagelijks opstaat; Bij thuiskomst lijkt het net op een sauna. Daarnaast zit er ook een nieuwe en jonge gast in de inhouse service, die het blijkbaar geweldig vindt om het appartement schoon te maken en me van dienst te zijn. Vol enthousiasme laat hij zien wat hij die dag heeft gedaan en de vragen hoef je hem maar 1 keer te stellen. Daarnaast heb ik ook gezelschap gekregen van wat vriendjes in het appartement; Kakkerlakken. Net zoals in Hyderabad vind ik vriendjes leuk, maar hygiëne staat hoog bij me in het vaandel. Dus met wat anti-insecten gif heb ik ze het Nirvana ingejaagd.

Eerder schreef ik ook over de jeuk en de rode uitslag en die is blijven aanhouden. Zwaar irritant, want een echte nachtrust heb je daardoor niet. Het gevolg is dat je moe op je werk verschijnt en nog meer moe naar huis gaat. Ik denk dat de jeuk en de rode uitslag of het gevolg is van een allergische reactie op de wasserette, of een reactie op transpiratie in combinatie met de warmte. Voor het eerste heeft de eigenaar al aangegeven een andere wasserette te vinden. Voor het tweede ga ik toch eens wat talkpoeder gebruiken. Hopelijk dat een van beide dingen helpen en dat ik eens aan mijn minimale 8 uur nachtrust toekom.

Eerder deze week kwam ik trouwens een sterk staaltje Indiase planning tegen. In Bangalore ligt de luchthaven midden in de stad. De afgelopen maanden is er een kleine 20 kilometer buiten de stad een nieuw vliegveld gebouwd en afgelopen week is besloten dat op de 23e het nieuwe vliegveld in dienst gaat. Om precies middernacht sluit het oude vliegveld voor vertrekkende vluchten en gaat het nieuwe vliegveld open. Dat even twee weken van te voren, zonder alles even grondig te testen of het nieuwe vliegveld wel geschikt is, dit besloten wordt is typisch Indiaas. Iets anders typisch is dat het nieuwe vliegveld er ligt, maar dat men niet aan de omliggende infrastructuur heeft gedacht. Het gevolg is dat ieder invloedrijk persoon in Bangalore via de kranten tegen de nieuwe luchthaven is. Ach, aangezien ik onder de voornaamste aanvliegroute woon mag dat nieuw vliegveld zo snel mogelijk open.

Ten slotte ben ik vandaag met twee Nederlandse collega’s terug naar Mysore geweest. De trip viel dit keer een beetje tegen; Het was overal stervensdruk en ik voelde me als een toerist op de lopende band; Links schilderij, rechts zwaard, etc. Het was echter een leuke dag, waarbij we met zijn drieën veel lol hebben gehad.

Ik duik dadelijk maar lekker de douche en daarna mijn bed in. Morgen ga ik fitnessen, werken en wat mails beantwoorden; Bedankt voor alle leuke reacties (via mail, Hyves of deze site) uit Nederland, België en Duitsland!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer