Standard Liège – Sporting Lokeren

Standard Liège

Zaterdagavond stond er een leuke pot voetbal op de planning: Sporting Lokeren diende in Luik aan te treden tegen Standard Liège. Aangezien “de Hel van Sclessin’ -het stadion van Standard Liège – een bezoekje waard is, Sporting Lokeren er speelde en ik mijn nieuwe camera in het donker uit wilde proberen, toog ik richting het Luikse.

Ik was al een paar keer eerder bij Standard Liège op bezoek geweest en was niet vergeten wat een drama het verkeerstechnisch rondom het stadion is. Ik dacht slim te zijn door wat files te ontwijken, maar ik kwam er uiteindelijk keihard in doordat andere mensen ook slim dachten te zijn. Tja… 😉 Met een kleine omweg kwam ik uiteindelijk bij het stadion aan, waar ik een geschikte parkeerplek moest vinden.
“Dus dat vragen we even aan een politieagent”, dacht ik bij mezelf. Aangezien Luik in het Waalse gedeelte van België ligt en Walen weigeren Nederlands te praten, had ik mijn volgende uitdaging te pakken: Het oefenen van mijn Frans. Uiteindelijk is het wel gelukt en bleek er een aparte parkeerplaats voor de uitsupporters te zijn. De auto werd daar gestald, de kaarten werden gekocht en er werd met de Belgische bekenden bijgepraat.

Ondertussen was de wedstrijd in een regenachtige ambiance begonnen. In de eerste helft hadden zowel Standard Liège als Sporting Lokeren moeite met de overmatige regenval en de slechte staat van het veld. De Luikse formatie bleek de minst slechte ploeg te zijn en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong via De Camargo. Standard kreeg in die eerste helft nog enkele goede kansen om de score uit te breiden, maar goed keeperswerk van Copa voorkwam erger voor het tamme Sporting Lokeren.
In de tweede helft leek Sporting Lokeren herboren. De ploeg van George Leekens verliet de defensieve stellingen en maakte het met goed combinatievoetbal knap lastig voor Standard Luik. Het publiek in Luik merkte dat Lokeren aanzette voor de gelijkmaker en ging achter de ploeg staan. Met name in de tweede helft was er een indrukwekkende orkaan van geluid te horen vanaf de drie fanatieke zijdes in Sclessin. Met name het over-en-weer-gezang was vrij indrukwekkend te noemen. Uiteindelijk wist geen van beide ploegen te scoren, waardoor Standard met 1-0 won.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer