Op naar Zuid-Amerika!

KLM vliegtuig, foto afkomstig van Wikipedia

Dit keer geen Azie of Europa, nee… Dit keer ga ik de andere kant van de wereld op! Nog een kleine twee weken te gaan en dan land ik ergens op een vliegveld op Buenos Aires om te beginnen aan een tocht die me door Zuid-Amerika heen leidt. Ik ben benieuwd, even geen Indiase curries, Tibetaanse Yakboter thee of de skyline van Singapore. Maar lekker de tango, de salsa, Zuid-Amerikaans voetbal en imposante natuurgebieden.

Ik zal mijn reis door Zuid-Amerika in Buenos Aires starten en via Montevideo en Paraguay zal ik een tussenstop maken bij de watervallen van Foz do Iguaçu. Vervolgens zal ik via Campo Grande en Pantanal neerstrijken in Rio de Janeiro, om vervolgens voor enkele dagen een goede maat in Belo Horizonte op te zoeken. Zoals mijn traditie betaamt ga ik lekker onvoorbereid op reis; Ik spreek geen woord Spaans of Portugees, ik weet van Buenos Aires dat de tango (of was het nou salsa?) er is ontstaan en dat Boca Juniors uit Buenos Aires komt. Toch verheug ik me op de reis; Een sprong in het onbekende, heerlijk! En hopelijk mogen jullie er met enkele blogs vanuit Zuid-Amerika er ook van genieten!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer