Nog twee weken… Op naar Oost Duitsland!

Meissen

Nog een kleine twee weken, en dan mag ik mijn vakantie gaan vieren in het voormalig Oost Duitsland! Na het een en ander over de te bezoeken steden gelezen te hebben en de hotels definitief gereserveerd te hebben, ga ik nog meer naar deze trip uitkijken. Vooral als je ineens hulp uit onverwachtse hoek krijgt.

Wat wil het lot namelijk? Enige tijd geleden tekende ene Henriette het gastenboek op mijn site. ‘Hette’, is een Nederlandse vrouw, die via de Russische Hyve op mijn website was gekomen. Uiteindelijk bleek ze in Leipzig te werken en na wat mailcontact kreeg ik enkele goede tips van haar.
Zo zat ik vandaag op haar blog te kijken en ik zag een verslag van haar over een plaats die Bautzen heet (ligt tussen Dresden en Gorlitz). De betreffende plaats lijkt me dusdanig leuk om te bezoeken, dat die ook bij mijn favorieten is komen te staan. Zoals de zaken er nu voorstaan, zal ik twee dagen Leipzig pakken, waarna ik 4 dagen in Chemnitz vertoef. Ik denk dat ik nog een extra dag in Dresden pak, zodat ik Bautzen en Gorlitz lekker op mijn gemak kan bekijken.

Verder is er weinig veranderd in mijn reisplannen, alhoewel ik aankomende zaterdag een kijkje ga nemen bij Paraguay – Engeland. Zojuist kreeg ik het bericht dat de kaarten voor Nederland – Argentinie niet geregeld kunnen worden. Balen, maar anderzijds ben ik er wel blij mee: Ik zou anders binnen 2.5 uur 450 km moeten afleggen.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer