Geweldig nieuw album Red Hot Chili Peppers

Album: Stadium Arcadium

“Wat?!” reageert Willem vol ongeloof. “Inderdaad Willem, het nieuwe album van de Red Hot Chili Peppers bestaat uit 28 nummers” reageer ik weer terug. Willem is net als ik verbaasd over de hoeveelheid nieuwe tracks op het album Stadium Arcadium. Enkele uren daarvoor heb ik het album via mijn verbinding naar binnen getrokken en hetgeen wat ik hoor doet me versteld staan. Na het enigzins teleurstellende album By the Way, zijn de Peppers met dit geweldige album keihard terug; De nummers zijn heerlijk in elkaar gezet en voelen goed aan.

Toch was ik vantevoren sceptisch. Het was immers vier jaar geleden dat Red Hot Chili Peppers het album By the Way uitbrachten. Het was een teleurstellende CD, waarbij de liederen vaak op elkaar leken. In Stadium Arcadium lijkt het alsof de Red Hot Chili Peppers een golf van inspiratie over zich heeft gekregen en een ontwikkeling heeft doorgemaakt. Sommige gitaarsolo’s zijn om te watertanden, het drumwerk is lekker losjes en niet overheersend en de zanger laat zien dat hij “het” toch kan. Wat mij betreft is dit een van de beste albums die ik heb gehoord, en dat met 28 nummers!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer