Koffers gepakt

KLM vliegtuig, foto afkomstig van Wikipedia

Op het moment va schrijven is het nog 11 uur te gaan, voordat het vliegtuig van British Airways mij van Bangalore via Londen, terug naar Amsterdam brengt. Met deze terugvlucht komt een einde aan mijn verblijf in India, wat iets meer dan vier maanden duurde. De koffers zijn gepakt en ik kijk met positieve gevoelens terug op het wonen in India.

Dit verblijf in India was anders dan het eerste verblijf. Uitdagingen op het gebied van gezondheid hebben ervoor gezorgd dat ik lichamelijk en geestelijk vaak tot de limiet en misschien wel verder ben gegaan. Ondanks alle lichamelijke uitdagingen heb ik veel geleerd; Over mezelf en over de mensen rondom me heen. De tweede ontmoeting met India heb ik achteraf voor geen goud willen wissen. Terugkijkend op de periode in India ben ik zowel in persoonlijk opzicht, als in professioneel opzicht gegroeid.
Volgende week mag ik nog 1 weekje werken en dan heb ik lekker 5 weken vakantie. De plannen vinden in Nederland plaats; Mijn appartement wordt verbouwd, nieuwe meubels komen erin en ik ga mijn sociaal leven in Nederland een nieuw leven inblazen. Daarnaast ga ik het sporten in Nederland oppakken e ben ik van plan die 5 weken mijn conditie nog verder te verbeteren.

Vandaag en gisteren had ik overigens weer een ware afscheidstournee. Gisteren kreeg ik van de directe collega’s in India twee mooie cadeaus en een taart aangeboden en vandaag heb ik lekker handjes met de rest van de bekenden geschud. Dadelijk heb ik mijn afscheidsdiner en daarna duik ik mijn bed in. De koffers staan in ieder geval klaar om mee te gaan… Trusten en tot snel!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer