Ko Phi Phi: Een paradijs vol hedonisme

Ko Phi Phi

Schoonheid kan soms een zware last worden. Zo’n last dat het wellicht tot een ondergang kan leiden. Dat gevaar heeft het Thaise eiland Ko Phi Phi. De prachtige stranden, de heldere blauwe zee, de meezwepende palmbomen en de indrukwekkende uitzichten vanaf het Viewpoint zijn haast niet te beschrijven. Het lijkt op een paradijs op aarde, wellicht een Goddelijke schepping. En daar zit hem het gevaar, want iedereen wil er dan een stukje van meepakken.

Ko Phi Phi: Een hedonistisch paradijs

Je kan Ko Phi Phi als het Shangri-la van Thailand beschouwen: Een hedonistisch paradijs, waar horden toeristen op afkomen en waar schoonheid, uitgaan, relaxen en feesten hand in hand gaan. Overdag vergapen toeristen zich aan de stranden, nemen foto’s van Longtail Boats die tussen de hoge kliffen varen en relaxen met een fruit shake op het strand. In de avond verandert een deel van het eiland in een groot feestpartijen en de beats denderen dan het eiland over. Het is een beetje het Ibiza of het Morro de Sao Paulo van dit gedeelte van Thailand.

Desalniettemin is Ko Phi Phi de parel van de kust van de Thaise provincie Andaman. Ko Phi Phi bestaat eigenlijk uit twee eilanden, die door een zandbank samengevoegd zijn. Op deze zandbank vindt ook gelijk alle bedrijvigheid plats. De hotels, hostels en de resorts zijn hier gevestigd, een groot gedeelte van de restaurants kun je hier vinden, net zoals de aanlegplaatsen voor boten of de discotheken.

Even lekker relaxen

Gelukkig verbleven we met de groep aan de rand van deze plek, aardbol we overdag konden genieten van dit paradijs, en in de nacht niet gestoord werden door de beats en de muziek. Moet je voorstellen: Je hebt je eigen grote bungalow, je wordt ‘s ochtends wakker en loopt lekker de berg af naar de ontbijtzaal. De ontbijtzaal heeft een prachtig uitzicht op de baai van Ko Phi Phi en terwijl je aan het ontbijt zit, krijg je een prachtige zonsopgang te zien. Dat is dus wat ik enkele dagen lekker mocht meemaken.

Zo’n goed begin van de dag vraagt natuurlijk om veel meer. Naast relaxen op het strand, zwemmen in de zee en genieten van de culinaire hoogstandjes in het dorp, zijn er gelukkig ook een aantal andere dingen te doen. Terwijl een gedeelte van de reisgroep besloot om naar enkele mooie eilanden in de buurt te varen, besloten een reisgenoot en ik om eens naar een Viewpoint op Ko Phi Phi te lopen.

Ko Phi Phi Viewpoint

Je kunt het Viewpoint op twee maniere bereiken: De makkelijke manier is om via de trappen uit het dorp naar boven te lopen. De moeilijkere manier is om via de toegangsweg naar boven te ploeteren. Dus wat doe je als rasechte stoere Nederlandse man? Juist, je pakt de moeilijke weg en een steile klim van een kilometer of 5 was het gevolg. We trotseerden de brandende zon, 36 graden en kwamen na een anderhalf uur zwoegen en zweten boven aan. Wat we daar voorgeschoteld kregen, maakte de zware tocht meer dan goed. Het Viewpoint geeft een prachtig uitzicht over de twee eilanden en de zandbank. Het uitzicht is zoals je het op een ansichtkaart ziet: Prachtige bergen, mooie witte stranden en een blauwe zee. Even uitblazen en genieten van het uitzicht dus!

Het Viewpoint kent 3 uitzichtpunten. Viewpoint 1 kun je eerlijk gezegd te zijn overslaan. Viewpoint 2 kent mooie uitzichten en twee restaurants (waarvan het hogergelegen restaurant airconditioned is, mooie uitzichten geeft en heerlijke verse shakes biedt). Viewpoint 3 is echter het hoogtepunt. Het is niet zo druk als de andere Viewpoints en ligt veel hoger, waardoor de uitzichten nog indrukwekkender zijn. Plaatjes zeggen meer dan woorden, dus neem absoluut eens een kijkje in het foto-album!

Relaxen op Ko Phi Phi

Voor de rest stond het verblijf op Ko Phi Phi vooral in het teken van relaxen, relaxen en relaxen. Dat was soms strand hangen, soms kleine stukjes wandelen en soms praten met de mensen uit de reisgroep. Ik zat er aan te denken om het James Bond Island of Maya Beach (waar de film The Beach is opgenomen) te bezoeken. Na 9 uur ‘s ochtend veranderen deze plekken echter in een grote Efteling attractie, waardoor je niet echt van de uitzichten en de eilanden kan genieten, dus die heb ik lekker aan me voorbij laten schieten. De volgende bestemming is Ko Lanta, waar we met de boot naar toe gaan. We zullen daar 3 nachten blijven, voordat we terug vliegen naar Bangkok. Nog een paar dagen en dan zit mijn vakantie er helaas op!

Foto album Ko Phi Phi

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer