Jubileum Rob Penders

Rob Penders actie Breda Loco's NAC - FC Utrecht Photos by Martijn Mureau

Tegenwoordig zie je het niet meer vaak in het betaalde voetbal; Een speler die èn 10 jaar bij een club speelt èn 250 wedstrijden voor diezelfde club speelt. Bij NAC was er dit weekend zo’n speler; Rob Penders. In januari 2000 kwam hij voor een paar ton over van RBC Roosendaal en groeide uit tot een gewaardeerde kracht en aanvoerder in het eerste elftal van NAC.

Dat Rob Penders met NAC verhecht is blijkt wel uit zijn dienstverband en de hoeveelheid wedstrijden. Toch heb ik ook van dichtbij mee mogen maken dat Penders een echte NAC man is. Begin 2004 sleepte Kwek mij aan de haren mee naar Penders. Reden: De Rat, waar ik toen redactielid was, was in zijn ogen veel te negatief over de club en de spelers en Penders wilde graag eens een hartig woordje met iemand van de redactie voeren. Uiteindelijk werd het een hele leuke discussie, waarbij Penders zijn NAC hart flink liet spreken.

Speciaal om zijn jubileum een extra boost te geven, organiseerden de Stichting Breda Loco’s een ware actie voor hem. Zo was de gehele Eretribune omgetoverd tot een Penders tribune en waren er speciaal voor hem twee grote spandoeken gemaakt, die wel erg vet waren. Een kleine impressie van de actie voor zijn jubileum tref je via deze link aan.

Meer foto’s volgen later op de website van de Breda Loco’s.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer