NAC – VVV: Een foto impressie

NAC - VVV, Vak G

Gisteren was het NAC – VVV. Na het -overigens terechte- verlies tegen de Go Ahead Eagles in de KNVB Beker van afgelopen woensdag, was NAC op zoek naar eerherstel. Gezien alle blessures moest de technische staf van NAC flink in de opstelling schuiven en een zege op de Venlonaren was daarmee absoluut niet vanzelfsprekend. Vol spanning keken de 17.750 NAC fans uit naar deze wedstrijd. Wat zou NAC doen? Zou NAC opkrabbelen na de verliespartij tegen de Eagles, of was deze verloren bekerwedstrijd het begin van een slechte periode?

Zelf keek ik ook uit naar deze wedstrijd. Deels vanwege het belamg ervan, deels omdat ik deze avond na 8 jaar weer eens mijn rentree op het veld mocht maken. Nee slimmerik; niet als speler, maar als fotograaf. Na een vrij lichtsterke lens gehuurd te hebben, toog ik met mijn apparatuur richting het Rat Verleghstadion. Niet om foto’s van de wedstrijd te schieten, maar meer van supporters, tribunes en het stadion zelf.

Het was een zeer leuke avond; Een beetje met de camera door het stadion lopen, fotootjes nemen, met oude bekenden bijpraten en natuurlijk even het veld op. Toen de wedstrijd begon ben ik echter gewoon de tribunes opgegaan, maar dat was -met alle apparatuur- ook geen daverend succes. Het laatste half uur van de tweede helft heb ik dan ook maar doorgebracht op het veld. Daar blijkt hoe fanatiek de NAC supporters eigenlijk zijn; Als ik op de tribune sta, lijkt het allemaal een tamme boel. Op het veld krijg je het geluid in dolby surround over je heen en heb je het welbekende kippenvel-moment. Toen de B-Side het ‘NAC-NAC-Yellow-Black-Army’ inzette, een groep op de hoofdtribune het ‘Hé hé Hup NAC’ en Vak G begon te springen voor NAC, kon ik een glimlach niet onderdrukken. Dit is echt gaaf! 🙂

Een foto impressie tref je via deze link aan. Veel plezier!
P.S. NAc won met 2-0.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer