Fotorepro: Ludwigsparkstadion, Saarbrücken

Ludwigspark Stadion, Saarbrucken

Voor groundhoppers is het Ludwigsparkstadion in het Duitse Saarbrücken een echte must see. Afgelopen weekend speelde 1. FC Saarbrücken zijn laatste thuiswedstrijd in deze historische tempel, voordat het wordt verbouwd. Het grootste stadion van de deelstaat Saarland kan 35.303 mensen vestigen, waarvan 8.303 van de plekken zitplaatsen zijn. Enige tijd geleden bezocht ik deze bijzondere locatie: Een stadion in haar puurste vorm.

Door de verbouwing maakt 1. FC Saarbrücken tot juli 2017 geen gebruik van haar thuisbasis. Vanaf het seizoen 2017-2018 zal de club weer wedstrijden gaan spelen in het Ludwigsparkstadion 2.0, waar aan alle kanten tribunes worden gebouwd.

Geschiedenis van het Ludwigsparkstadion

Het stadion werd geopend op 2 augustus 1953 en dat is duidelijk te zien als je door het stadion dwaalt. De oude tribunes achter de doelen doen nog identiek aan, toen ze gebouwd werden en de oude hoofdtribune lijkt ook van 50 jaar terug te stammen. Het was een periode dat 1. FC Saarbrücken haar successen kende. Als vertegenwoordiger van Saarland speelde het in de allereerste Europacup voor Landskampioenen mee, waar het won thuis tegen AC Milan (4-3), maar verloor in San Siro (4-1). Het toeschouwersrecord werd ook in die periode gevestigd: Op 28 maart 1954 bezochten 53.000 mensen de WK-kwalificatie-wedstrijd tussen Saarland en Duitsland (1-3). Het laatste Bundesliga duel dat in het stadion werd gespeeld dateert alweer van 1993. Tegenwoordig speelt 1. FC Saarbrücken in de Regionalliga Südwest en lijkt het hoogste podium een eind weg. En tot eind afgelopen weekend: een schitterend stadion. Kijk en geniet.

Foto’s van het Ludwigsparkstadion

Deze blog is ook in gedeeltelijke vorm verschenen op de website van Staantribune

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer