Foto’s NAC – Go Ahead Eagles

NAC Breda - Go Ahead Eagles

De afgelopen thuiswedstrijd van NAC had alles in zich om een geweldig Avondje NAC te worden. Bij NAC – Go Ahead Eagles zou het 40-jarig jubileum van het Avondje NAC gevierd worden. NAC kon daarnaast bij gelijkspel de tweede periodetitel pakken en vestigde ook nog eens een nieuw bezoekersrecord in de Eerste Divisie. Alle ingrediënten om een mooi eerbetoon aan het Avondje NAC te geven. Het is dan ook ‘typisch NAC‘ om deze wedstrijd met 0-1 te verliezen.

Het 40-jarig jubileum van het Avondje NAC zou uitgebreid gevierd worden. Verschillende fangroepen hadden de armen uit de mouwen gestoken om ‘old skool’ spandoeken klaar te leggen. Fans haalden hun oude shirts, sjaals en petten uit de dozen, om deze tijdens dit Avondje NAC te dragen. Vlak voor de wedstrijd werden er -geheel volgens traditie van het oude stadion aan de Beatrixstraat- twee kippen op het veld losgelaten. Het zorgde voor wat hilariteit en de fans gingen vanaf minuut 1 achter NAC staan. Dat NAC de betere ploeg was en een doelpunt onterecht afgekeurd zag worden, maakt de nederlaag nog zuurder. NAC – Go Ahead Eagles had veel in zich en je zou haast kunnen zeggen dat deze nederlaag ook weer typisch past in een Avondje NAC…

Voor de Breda Loco’s mocht ik het veld op. Niet om foto’s te maken van de spelers, maar van het randgebeuren er omheen. Het was ouderwets genieten van de sfeer op de tribunes, waarbij de B-Side, Vak G en F7 flink van zich lieten horen. Veel plezier met de foto’s!

Foto’s NAC – Go Ahead Eagles

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer