De eerste indruk van Beijing

Beijing

Na een reis in de nachttrein van ruim 13 uur, kwamen we vanochtend in het hoofdstation van Beijing aan. We gingen direct naar ons hotel, alwaar we -na een heerlijk ontbijt met oa croissants en aardbeienjam- onze kamers opzochten. Na een heerlijke en warme douche ben ik richting het Tiananmen Plein gelopen, waar ik me vergaapt heb aan de klassieke communistische bouwstijl van bepaalde gebouwen.

Vervolgens ben ik, via een groot park, in de Verboden Stad beland, waar ik een paar uur heb rondgelopen. Het gehele complex is erg indrukwekkend, maar het loopt er helaas over van de toeristen. Je ziet aan alles dat Beijing zich goed voorbereidt op de Olympische Spelen van 2008. In vergelijking met de andere steden is de infrastructuur in Beijing erg goed en staat vrijwel alles in Engels aangegeven. Het verrast me ook dat de mensen die ik ontmoet heb erg goed Engels spreken (voor Chinees doen dan ;)) en dat ze allemaal vriendelijk zijn. Goed, er zitten toeristenjagers tussen, maar als je laat blijken dat je er niet in geïnteresseerd bent, laten ze je met rust.

Vanmiddag wil ik drie stadions bezoeken: Het Worker’s Stadium (capaciteit rond de 70.000), het Xiannongtan Stadium (24.000) en het Liuzhou Sports Center (capaciteit 35.900). Er is ook nog het Olympic Sports Center, maar dat schijnt nog niet geopend te zijn. Vanavond zal ik een Chinese Opera bij gaan wonen en morgen zal ik naar de Chinese Muur en het Zomerpaleis bezoeken. Morgen horen jullie hopelijk meer!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer