Alles gepakt en klaar ervoor!

KLM vliegtuig, foto afkomstig van Wikipedia

“Nog even voor de zekerheid mijn lijstje nalopen” dacht ik, terwijl ik mijn spullen voor de tweede keer aan een uitgebreide controle onderwerp. “Kousen, check. Trui, check. T-shirts, check…”. Tja, het is niet echt dagelijks dat je een maand lang op vakantie gaat EN 3 verschillende klimaten meepakt; Zeeklimaat, landklimaat en een heus bergklimaat. Ik kan met een gerust hart zeggen: Alles is gepakt!

De weersverwachting voor Hong Kong voor de maandag en de dinsdag zijn in ieder geval erg goed te noemen. De temperatuur zal op beide dagen tussen de 27 graden en de 34 graden schommelen, terwijl het zonnetje er lekker schijnt. Met een beetje geluk zal de jaarlijkse periode van buien aan mij voorbij drijven.

Afgelopen donderdag ben ik, nadat ik nog even op het werk ben geweest, voor een laatste koopronde de binnenstad in geweest en heb daar nog wat zaken voor de reis gekocht. Afgelopen zondag heb ik ook Bataviastad bezocht en heb daar heel goedkoop wat zaken van Nomad en Vaule gekocht. Met de dingen die zondag en donderdag heb gekocht, kan ik met een gerust hart door het Verre Oosten trekken. I am ready, China here I come!

Morgen zal ik tegen 14.40 uur met het vliegtuig naar de eerste etappe van mijn reis te vliegen: De voormalig Britse kolonie Hong Kong. Ik zal me maandag hopelijk weer melden met een kleine log over mijn eerste dag in Hong Kong. Tot dan!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer