Zon, zee en strand in Kovalam

Kovalam Beach

We lopen met onze voeten door de branding aan de kust van Kovalam, terwijl een zacht briesje de palmbomen lekker op een neer laat gaan. Opeens dringt het besef door dat de drukke eerste anderhalve week in India aanvoelt alsof we al wekenlang in India zitten. Na een relaxt verblijf in Periyar National Park, valt onze volgende bestemming Kovalam in de goede smaak. Een klein paradijsje in India.

Kovalam: een klein paradijs

Ooit was Kovalam een rustig vissersdorpje, waar de vissers het goed hadden. Prachtige witte stranden, palmbomen zover het oog reikte en een relaxte sfeer. Aan alle mooie dingen komen een einde, en het massatoerisme ontdekte Kovalam ook. Vanaf 1930 trokken de eerste toeristen naar de prachtige stranden en 40 jaar later kwam er een toestroom van hippie’s, die het dorp veranderden in een trekpleister. Dat trok ook weer de toeristen aan. Het rustige vissersdorpje transformeerde tot een van de drukst bezochte toeristenplekken aan de kust van Kerala.

In Kovalam concentreert het toerisme zich rondom Lighthouse Beach. Restaurants, opdringerige verkopers en hotel vliegen je om de oren. Het kan er druk zijn, en we waren blij dat we een hotel hadden op zo’n 10 kilometer ten zuiden van het dorpje. Je hebt er alles, behalve de druktbevolkte stranden en de massale toestroom van toeristen.

Even relaxen

Voor ons waren de voorbije dagen in KovalamKeven relaxen. Behalve wat strandwandelingen, hebben we echt he-le-maal niets gedaan. Dat mag ook wel, want met 32 graden celsius wil je jezelf ook niet inspannen. En dat relaxte gebeuren zorgde er ook voor dat we even helemaal konden afschakelen en lekker konden genieten van de rust en van elkaar. We bespraken de mooie avonturen die we tot nu toe hebben gehad en wat er nog zou gaan komen.

Want daarin zijn ook nog wat veranderingen te noteren. Na de Backwaters en Cochin zouden we naar Mysore gaan. Vervolgens zouden we naar Bangalore afreizen. De busreis van Cochin naar Mysore neemt zo’n 12 tot 14 uur in beslag en daar hadden we nou net geen zin in. Dus we hebben besloten om Mysore over te slaan en vanuit Cochin naar Bangalore te vliegen.

Bangalore gaat een feest van herkenning en herinneringen worden, en ik heb er nu al zin in. Gelukkig hebben we nog wat leuke bestemmingen op de planning, en daar gaan we eerst van genieten!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer