Tussenstop in Alleppey

Een rondvaart door de backwaters van Kerala

Alleppey is niet een dorpje waar je naar toe gaat om grootse dingen te bezoeken, of om even andere leuke zaken te doen. Eerlijk gezegd te zijn: Het is een toeristisch saai, maar Indiaas levendig dorpje dat aan de kusten van Kerala ligt.En, Allepey is een van de toegangspoorten tot de Backwaters van Kerala. Een natuurgebied dat we de komende dagen lekker gaan bezoeken.

Alleppey is dus de toegangspoort tot de backwaters van Kerala; een stelsel van rivieren, eilanden en kanalen, waarvan de oevers zijn bedekt met palmbomen, wortel, dieren en andere fauna. De Backwaters zijn een natuurgebied waar jaarlijks honderdduizenden toeristen op afkomen. En het is een gebied waar je met een boot een aantal dagen doorheen kunt varen.

Ons verblijf in Alleppey

Daarmee heb je gelijk de reden van ons verblijf in het stadje te pakken. Want op toeristisch vlak valt er in Alleppey weinig te beleven. Goed, ze hebben enkele goede Indiase en Westerse restaurants (een aanrader is Brews and Burgers) en enkele heerlijke koffiezaakjes (hier is een aanrader Cafe Paradiso). In Cafe Paradiso kun je trouwens ook heerlijk ontbijten.

Als je even een tussenstop in Alleppey maakt, dan kun je de stranden bezoeken, of even door de hoofdstraat lopen. In vergelijking met andere gebieden in India, zijn de jurken en sjaaltjes hier redelijk goedkoop. Voor ons was de tussenstop even een noodzakelijke tussenstop, voordat we de backwaters in gaan. Dit prachtige natuurgebied zal waarschijnlijk een van de hoogtepunten van onze reis worden. Nu al zin in!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer