Terug naar India

KLM vliegtuig, foto afkomstig van Wikipedia

Op 12 mei stap ik rond de klok van 11 uur in Amsterdam Schiphol op het vliegtuig. Dat vliegtuig vliegt me een tweede keer dit jaar terugvoert naar het land van “Yes Sir, yes!”, het rare cirkelbewegingen met het hoofd en het land waar ik warme herinneringen aan koester: Terug naar India! Dit keer gaat het verblijf maar liefst drie maanden duren. Vandeweek kreeg ik het al van diverse mensen te horen: “Je hebt dit jaar meer in India, dan in Nederland gewoond”. Inderdaad, maar dat vind ik niet erg. Ik ben ‘into’ reizen.

Enkele weken geleden begon het balletje te rollen, toen bleek dat er binnen India enkele zaken nog verder geoptimaliseerd moeten worden. Voor de IT leken onder ons een uitleg: Binnen India zorgen collega’s er namelijk voor dat grote computersystemen van internationale klanten in de lucht blijven en blijven werken. Deze mensen verbeteren het systeem nog verder, lossen de incidenten en de problemen met betrekking tot het systeem op en zijn een vraagbak voor mensen die deze systemen gebruiken. Om alles in goede aarde te laten lopen, zijn er verschillende methodieken die binnen zo’n beheerorganisatie werken. Deze methodieken zorgen ervoor dat de zaken goed, snel en efficiënt plaatsvinden.

Op dat laatste stuk zal mijn uitdaging liggen. Ik meldde al in een eerder weblog dat ik er zin in heb; Lekker in de weer met processen en mensen. Dit keer wordt het nog zwaarder dan de vorige opdracht in India, maar ach… Van een flinke uitdaging kan ik alleen maar leren. En ik mag terug naar India!

Ook van deze trip houd ik weer een verslag bij, dus Daphné: De beestjes komen er weer aan! Dus Jupi: De Indiase tetsen breng ik zeker mee naar dat ‘prachtige’ *ahum* dorp van je. Dus Suus: Deze keer de website wel goed volgen! Al met al aan eenieder: hou deze website vanaf nu goed in de gaten!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer