Stront aan de knikker… Rellen in Bangalore

Rellen Bangalore

Net klaar met sporten en de telefoon gaat. Sumeet aan de andere kant van de lijn “Martijn, waar ben je?” vraagt hij direct. Dus ik antwoord buiten adem dat ik in de sportschool zit en dat ik op het punt sta naar huis te lopen. “Martijn, zodra je thuis bent in je appartement kun je mij een SMSje sturen”. Nu wordt mijn nieuwsgierigheid geprikkeld… “Sumeet, wat is er aan de hand?”

En Sumeet legde het uit. Blijkbaar was er vanmiddag door enkele Hindoestanen een varkenshoofd bij een moskee naar binnen gegooid. De grond was ontheiligt en  de Islamitische gemeenschap in Bangalore flink over de emmer is. Volgens de verhalen trekken groepen Islamieten rellend door Bangalore heen en laten een spoor van vernieling achter. Dus reden voor de politie om de Westerse bedrijven te contacteren en aan te geven dat hun blanke werknemers dit weekend extra alert moeten zijn en zich zo minimaal mogelijk op straat moeten begeven.

Met de toestanden rondom de executie van Sadam Hoessein nog in het achterhoofd, toen Moslims ook flink aan het rellen waren geslagen in Bangalore en er zelfs een avondklok was ingesteld, is men hier waakzaam. Voor mij geldt nu dat ik me zo min mogelijk op straat moet begeven, als ik dat doe dan het liefst met het vervoer van het bedrijf. Ach, het is een andere dimensie aan mijn verblijf in India. Zelf heb ik het gevoel dat de zaken overdreven worden, maar ik conformeer me maar aan het advies. Rellen = binnenblijven.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer