Mijn hangplekken in India

Bangalore The Forum

Totaal meer dan 4 maanden in Bangalore zorgen er ook voor dat je wat vrije tijd spendeert in Bangalore, je sociaal leven hier begint op te bouwen, maar ook zo je plaatsen hebt waar je graag komt. In dit blog voer ik jullie graag mee met dat laatste; Enkele van de plaatsen die ik voor mijn dagelijks onderhoud of voor mijn vertier bezoek.

Hoongelach en cynische opmerkingen vielen mijn vader ten lach toen hij op het werk vertelde dat de Nederlandse supermarkt SPAR in India goed vertegenwoordigd is. Het cynisme werd zelfs erger toen mijn vader afging op mijn verhalen en vertelde dat een Albert Heijn XL een lachertje is bij de afmetingen van SPAR. Zie hier het bewijs. Bovenstaande foto is namelijk van de SPAR op Bannerghatta Road, naast de deur van het kantoor. Deze SPAR, samen met de SPAR bij mij om de hoek, heeft een gigantisch winkeloppervlakte en je kunt er alles vinden wat je hartje je begeert. De SPAR bij mij om de hoek is gevestigd in het Oasis Centre, een onderdeel van de Indiase winkelgigant Landmark. Pa, laat ze deze foto maar eens zien.
Nilgiris is een lokale supermarkt uit Bangalore. Je kan het vergelijken met de SPAR in Nederland; Een kleine buurtsupermarkt, die het broodnodige heeft. De Nilgiris zit op de weg van mijn appartement naar de fitness en de mensen daar kennen me inmiddels als Mr. Martin.

De fitnesszaal van de Fitness One Koramangala op de eerste verdieping. De begane grond bevat alle cardio apparaten, waar ik mijn 45 minuten durende warming up doe. Ik begin met een coopertest en sluit vervolgens af met een soort van langlauf apparaat. Onderschat die laatste niet, want het kan enorm zwaar zijn. Na de warming up ga ik naar de apparaten en train de beensperen of het bovenlichaam. Een gladde Adonis word ik niet, maar de 4 keer per week sporten zijn wel heerlijk.

Van sporten krijg je dorst en honger, dus moet je ook goede restaurants met een uitgebalanceerd menu hebben. Dat menu hebben ze bij het Italiaans restaurant, dat Via Milano heet. Via Milano wordt bestierd door Paolo uit Venetie, en Mr. Hessing, die 10 jaar als manager in de entertainment industrie in het Midden-Oosten heeft gewerkt. In het principe hoeft Mr. Hessing niet meer te werken, maar hij doet dit voor de lol erbij. Via Milano heeft heerlijke en gezonde Italiaanse gerechten en ik ga er 1 keer per week eten. En ja, ook hier kennen ze me inmiddels. Naast Via Milano, heb ik de Filling Station en Maharaja Hotel als favorieten. Eerstgenoemde heeft mild Indiaas eten, de tweede richt zich op gepeperd eten. Het mag niet tot de verbazing heten dat de Coffee Dat mijn favoriete koffieketen is.

En dan ten slotte het Forum. Vaak krijg ik de vraag wat dat Forum nou precies inhoudt. Nou, het is een Amerikaanse Shopping Mall waar je alles kunt vinden en doen wat je hart je je begeert. Winkelen, heerlijk eten (er zitten een zooi restaurants en ook wat take-away) en zelfs een bioscoopcomplex behoort tot dit indrukwekkend complex. Een film kijken kost slechts 3 Euro en je hebt betere kwaliteit dan die brakke bioscopen in Nederland.

Er is echter nog meer, veel meer. Dit zijn echter mijn hangplekken 🙂

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer