Op bioscoop bezoek

Bangalore The Forum

India staat bekend om haar kruiden, haar mystieke cultuur en Bollywood; De filmindustrie die na de filmindustrie in de Verenigde Staten de grootste ter wereld is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Indiase mensen gek zijn op films. Tijd om eens een bezoekje aan de bioscoop te brengen. Drie weken geleden bezocht ik Narnia Prince Caspian en afgelopen weekend bezocht ik The Happening.

Het eerste wat je opvalt wanneer je de bioscoop wilt betreden zijn de rijen met mensen. Niet vanwege de grote belangstelling, maar meer vanwege overbodige veiligheidsmaatregelen. Iedereen moet eerst door een metaaldetector poortje lopen en wordt daarna gefouilleerd. Als je het echter niet in de gaten hebt dat er gefouilleerd wordt, je het allemaal te lang vindt duren en doorloopt, krijg je direct twee security gasten op je nek. Beetje overbodig en nutteloos en het verziekt direct je bioscoopbezoek. Een ander iets wat je bioscoopbezoek verziekt is het irritante gedrag van de Indiase mensen. Bellen is vrijwel zeer normaal tijdens een film, terwijl praten ook tot de normaalste zaak van de wereld is.

Als je je echter op de film en het geluid concentreert, dan word je in positieve mate verrast. Een ding wat die Indiase mannen en vrouwen wel goed kunnen is het afstemmen van hun bioscoop en het geluid op het publiek. Ik heb met genot geluisterd naar de geluiden die achter me, naast me en zelfs van boven afkwamen. Een extra dimensie aan het film kijken. Tel daarbij op dat beide films ook goed waren en dat je slecht een entree van 3 Euro betaalde, en je snapt dat ik vaker de bioscoop hier induik.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer