Op bezoek in Braunschweig

Braunschweig

Tijdens het WK 2006 voetbal in Duitsland, ontmoette ik op een hele toevallige en speciale wijze twee Nederlandse meiden die in Leipzig wonen: Henriette en Karin. Met beide dames heb ik nog steeds goed en leuk contact en Henriette is onlangs met haar man Alexander naar Braunschweig verhuisd. Enkele weken geleden kreeg ik een berichtje van haar of ik eens wat vakantiefoto’s en trouwfoto’s in real life wilde komen bekijken. Nou, ik was wel benieuwd hoe het met haar en haar man ging, ik was reuze benieuwd naar hun nieuwe stekje en in goed overleg besloten we het weekend van 13 en 14 oktober te prikken om weer eens af te spreken.

Dus wilde ik in alle vroegte op zaterdagochtend in mijn auto stappen en naar Braunschweig karren. Alle mooie vertrekplannen vielen in duigen toen bleek dat ik me een heel klein beetje verslapen had (2 uur slechts ;-)). Ach, dan maar douchen, inpakken, cadeautje kopen voor Henriette en Alexander en wat drinken voor onderweg inslaan. Na de tank bij Hengelo volgegooid te hebben, vervolgde ik mijn weg naar Braunschweig en kwam ik daar halverwege de middag aan. Een hartelijke begroeting en een rondleiding door het nieuwe appartement, eindigde in de keuken met middageten. De middag was erg gezellig: Lekker bijgekletst, foto’s van hun vakantie in Kazachstan bekeken (ik wil er ook naar toe *snif*), een leuke stadswandeling gemaakt en lekker Aziatisch gegeten in het centrum. Zondagochtend heb ik met Henriette nog een lekkere wandeling door een park gemaakt, waarbij we even lekker de benen konden strekken. Helaas vloog de tijd voorbij en moest ik tegen de middag weer terug naar Nederland.

Het voordeel van Duitsland is dat je op bepaalde delen lekker ongelimiteerd hard mag rijden. Als je wat harder rijdt dan de toegestane maximum snelheid, kan het weleens zijn dat je wat snelheidsbeperkende borden over het hoofd ziet. Dan is het best wel handig wanneer meerdere mensen om je heen rijden met dezelfde snelheid en je een kleine 500 meter verderop ineens een flits ziet. Wohoo! Snelheidscontrole, en snel maar even 100 gaan rijden. Uiteindelijk toch nog heelhuids thuisgekomen. Het was even een heerlijk weekend weg, waarbij ik enorm heb genoten van de gastvrijheid van Henriette en Alexander: Bedankt daarvoor!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer