Klaar voor de reis naar Yangshuo

Hong Kong

Arrgghhhh… Zojuist lees ik mijn weblog van gisteren terug en ik zie dat er een hoop taalvauten instaan. Zullen we het maar gooien op een internetcafe dat rond 1800u dichtgaat (en dankzij mij pas om 1820u kon sluiten) en een spellingscontrole die aan alle kanten rammelt? 😉 Maar goed… Ik sta op het punt om naar Yangshuo te gaan.

Even nog een snelle update van de zaken: Gisterenavond ben ik per metro nog naar Hong Kong geweest, maar uiteindelijk heb ik niet meer Victoria’s Peak bezocht. Toen ik in HK aankwam sloeg de hitte letterlijk in mijn gezicht en na een beklimming van een nogal steile straat was ik helemaal buiten adem. Terwijl ik me helemaal kapot zweette, realiseerde ik me dat Victoria’s Peak een verloren zaak voor me was. Met de vele kilometers van de tocht over Lantau Island nog in de benen, besloot ik om maar terug te gaan naar Kowloon en vanaf de haven Hong Kong te bekijken. Toen ik uiteindelijk de metro uitkwam en langs het auditorium van HK liep, viel mijn mond open van verbazing: Hong Kong ziet er werkelijk prachtig uit vanaf de andere kant van de rivier. Met alle soorten verlichting en oude traditionele bootjes (althans, zo zien ze eruit) heb je een uitzicht waar je eventjes een minuut of 5 naar kunt kijken.

Goed, het is hier nu 1045 uur en ik wacht op vertrek naar een van de treinstations van Hong Hong. Over een klein uurtje staat namelijk de treintocht naar Yangshuo op het programma. We zullen in ieder geval Guilin (eindstation treinreis HK – Guilin) aandoen, maar het is de vraag of we deze stad nog kunnen bezichtigen. De nachttrein, die ook vanuit Guilin vertrekt, zal waarschijnlijk een uurtje na aankomst in Guilin vertrekken.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer