Dit was een écht Avondje NAC

NAC Breda - Go Ahead Eagles

Enkele weken geleden schreef ik een blog wat het Avondje NAC nou precies inhoudt; De sfeer, de beleving, de onderlinge chemie tussen spelers en publiek, het kwam er allemaal aan bod. Afgelopen woensdag was er weer zo’n wedstrijd die vooraf al het predikaat “zwaar potentieel Avondje NAC” op zich gedrukt kreeg. Het affiche; NAC tegen FC Groningen, aftrap 2045u. Een kleine 2.5 uur later vliegen Iwan en Jasper in mijn nek, stuiteren we enkele rijen naar beneden en zien we de hele B-Side uit haar dak gaan. Even een moment van bezinning in de feestvreugde en we kijken elkaar alle drie aan. De blikken in de ogen verraadden dat deze wedstrijd een écht Avondje NAC was.

De KNVB bekerwedstrijd tegen FC Groningen had alles in zich; NAC speelde eindelijk weer eens thuis, tegen een tegenstander die bekend erom staat dat ze gevaarlijk zijn en -belangrijker voor de opzwepende sfeer in Breda- om het minste en geringste zeuren om kaarten. De opkomst van de spelers was indrukwekkend. De 22 spelers, onder leiding van de fluitende Nijhuis, werden door 11.000 man begroet door het clublied van NAC uit volle borst mee te zingen, terwijl de deindende mensenmassa’s op de B-Side en Vak G rood kleurde van het Bengaals vuurwerk dat werd afgestoken. De fakkels zorgden voor de nodige rookontwikkeling, wat de sfeer in het stadion alleen maar mystieker maakte. Je voelde het op de tribunes; We gaan die Groningers opvreten. Het wordt een echt Avondje NAC.

Dat laatste kwam er niet helemaal van, maar ik zag een prachtig Avondje NAC en een mooie pot bekervoetbal. Engels voetbal, schaven, tacklen, gele kaarten, rode kaarten, doelpunten een gestopte penalty van FC Groningen en een zinderende penalty reeks. Uiteindelijk won NAC in het kolkende Rat Verleghstadion na penalties en is hiermee door naar de kwartfinale. Zoals ieder jaar droom ik van een finale met NAC in de Kuip. Zou het er dit jaar dan eindelijk van komen?…

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer