Van de ene uitdaging in de andere

Ziekenhuis Bangalore

Tja, positiever kan ik het niet uitdrukken. De afgelopen dagen heb ik namelijk voor de zoveelste keer een uitdaging gehad van lichaamlijke klachten. Dit keer was het een combinatie van mijn darmen, hoofdpijn en vermoeidheid die op kwam zetten.

We schrijven zondagochtend. Mijn tas is gepakt om te gaan fitnessen en ik sta op het punt om de deur achter me dicht te trekken. Ik voel wat duizeling in mijn hoofd, die al snel plaats maakt voor hoofdpijn. Van het een op het andere moment voel ik alle energie uit mijn lichaam vloeien. “Nee, niet weer” denk ik bij mezelf. Jawel… De uitdagingen van enkele weken geleden steken weer de kop op.

De zondag besteed ik verder in mijn bed, op de bank of op de stoel. Maandag ben ik nog niet helemaal ‘oppie toppie’, maar besluit toch te gaan werken. Dat had ik beter niet kunnen doen, bij terugkomst thuis krijg ik nog een energie klap. Daarbij komen die avond nog diarree klachten, die het feest helemaal compleet maken. Uiteindelijk blijf ik dinsdag en woensdag ziek thuis en besluit ik donderdag weer te gaan werken. Dat houd ik echter tot 1530u vol en taai hem daarna af naar huis. Allemaal vage klachten, waarvoor ik geen reden aan kan wijzen. Aan stress en druk lijkt het me niet te liggen, het voedingspatroon is gezond, er is een goede balans tussen lichaamsbeweging en rust en ik zoek vaak de buitenlucht op. Het erge is dat ik ook moe wakker word. Op het moment van schrijven ben ik 1 uur wakker en het lijkt nu alsof ik een marathon heb gelopen. Dadelijk ga ik weer naar het ziekenhuis om een dokter te spreken, hopelijk dat hier wat uitkomt en hij iets aan deze uitdaging kan doen. De eerlijkheid gebiedt me te bekennen dat ik in dit kader mijn bezoek aan India toch wat anders voorgesteld had. Het is frustrerend om te zien en mee te maken dat ik van de ene lichamelijke klacht in de andere lichamelijke klacht val en dat dit me mijn werk beperkt. Blijkbaar moet het zo zijn en het mag al helemaal geen verrassing zijn dat ik langzamerhand begin af te tellen; Nog 27 dagen en ik ben weer terug in Nederland!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer