Terug naar India (2010-2011)!

KLM vliegtuig, foto afkomstig van Wikipedia

Het had erg veel voeten in de aarde, maar de kogel is vandaag door de kerk gegaan. Ik ga, dit keer voor vakantie, terug naar India! Waar ik in 2008 in het zuiden (Bangalore) woonde, ga ik nu het noorden bezoeken. Het wordt een vrij toeristisch route, die me onder andere langs New Dehli, Agra en Jaipur voert. Na de rondtocht verblijf ik nog wat extra dagen in New Dehli en vlieg ik na een kleine 3 weken India terug naar huis.

Toch had deze boeking flink wat voeten in de aarde… Eigenlijk had het hele regelen van de vakantie heel wat voeten in de aarde. In augustus boekte ik een trip naar Afrika. 2 weken nadien kreeg ik van de reisorganisatie te horen dat de trip niet doorging. Toen viel mijn oog op India. Na geboekt te hebben, kreeg ik ook hier weer van diezelfde reisorganisatie te horen dat de vakantie niet doorging. Ik besloot bij nog 2 andere organisaties te boeken, alle twee met hetzelfde resultaat: De reis ging, om uiteenlopende redenen, niet door. Om moedeloos van te worden… Uiteindelijk bleek mijn huidige reis wel doorgang te vinden, dus de boeking was snel gemaakt.
De volgende uitdaging was het visum. “Niet al te moeilijk, je hebt immers in India gewoond” hoor ik je denken. Nou… Dan kom je van een koude kermis thuis. De Indiase ambassade wilde zekerheid hebben dat ik voor toeristische doeleinden naar India ging en niet voor zakelijke doeleinden. Een hoop geregel en enkele dagen later bleken de papieren in orde te zijn. Vandaag kreeg ik mijn paspoort terug en er prijkt een prachtig Indiaas visum in.

Nu rest nog enkele dagen werken, de nodige overdracht te doen en daarna lekker in het vliegtuig naar toch wel een beetje mijn tweede thuisland. Ik ga in ieder geval oude bekenden zien en ik ga er in ieder geval weer prachtige avonturen beleven. Zoals jullie van me gewend zijn, zal ik tijdens mijn reis het nodige op dit weblog bijhouden.

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer