Adios India!

KLM vliegtuig, foto afkomstig van Wikipedia

Op het moment van schrijven is het nog minder dan 4 uur te gaan en dan keer ik terug naar Nederland. “Adios India” zou een Spanjaard goedbedoeld zeggen, iets waarbij ik me met positieve gevoelens bijschaar. De afgelopen dagen zijn letterlijk een tour geweest van zaken afronden, van afscheidsetentje naar afscheidsetentje toeleven en de zaken hier afronden. En raad eens; Een kleine twee uur geleden kreeg ik heftige diarree-aanvallen, iets waar ik de afgelopen twee maanden van verschoond ben gebleven.

Die diarree-aanvallen overleef ik wel en ik kijk liever terug naar het verloop van vandaag, waarbij ik het afscheidsrondje langs diverse collega’s maakte en de managementleden afging om ze te bedanken voor hun gastvrijheid, hun India adviezen en het meer dan prettige contact en discussies. Van die laatste groep kreeg ik commentaren, die me letterlijk deden blozen: “Als Westerling sta je in de top 3 van mijn lijstje; Je flexibiliteit, je openheid naar de Indiase cultuur, de drang om mensen te begrijpen, je integratie en je manier van werken zijn eigenschappen die je absoluut moet behouden”. Of wat te denken van: “Deze manier van opzetten van support is geheel nieuw voor ons. Terugkijkend op de laatste twee maanden denk ik dat het jouw verdienste is geweest dat dit innovatief project tot een goed einde is gebracht. Zonder een people’s person zoals jou zou dit nooit gelukt zijn”. Dat zijn dus letterlijk commentaren die je niet iedere dag krijgt en waarvan ik naderhand even de tijd heb genomen om ervan te genieten. Er werd zelfs gevraagd, met Sumeet voorop, of ik niet voor langere tijd terug kon komen. Wat ik zou gaan doen? Ach, daar zou wel een mouw aan gebreid worden.
De mooiste gebaren kreeg ik van het SRM team en het BW team. Het SRM team had zelfs een prachtig cadeau (een handgemaakt en prachtig bord, met dito glazenonderzetters) voor me gekocht en later die dag kreeg ik van het BW team ook een prachtig cadeau. Met wat welgemeende positieve feedback namen we afscheid van elkaar.

Enkele uren geleden heb ik mijn laatste afscheidsetentje met Sumeet en zijn manager Mr. Mohan gehad. Het was een heel leuk samenzijn, waarin we terugblikten op de afgelopen twee maanden en de Indiase manier van werken en de Nederlandse manier van werken goed beschouwden. Nadien heb ik nog eventjes drie uurtjes geslapen en nu is het bijna zover: De koffers zijn gepakt (met flink wat overgewicht), ik duik dadelijk de douche in en ga met Mr. Ramesh naar het vliegveld. Adios Bangalore, Nederland/België/Duitsland: Wees voorbereid, vrijdagavond om 1830u land ik op Schiphol!

Copyright 2003 - 2021 by Martijn Mureau, all rights reserved. For use of this website, please refer to the pro-claimer