Op De Kuip na, is dit het grootste stadion in Zuid-Holland. Ooit gebouwd om de professionele voetbalaspiraties in Delft een boost te geven. Tegenwoordig is het een grootse herinnering dat aspiraties ook fout kunnen aflopen.
Stadion De Kraal in Venlo is het oude terrein van VVV Venlo. In de jaren '70 verhuisde de club een paar 100 meter verderop naar De Koel. Nu herinneren oude kassahokjes en overgroeide tribunes aan de tijden van weleer.
Stadion Esserberg in Haren verhaalt als een jongensdroom. Ooit in de jaren '20 ontworpen door een architect-student en speler en tegenwoordig een van de grootste stadions in het noorden van Nederland.
De voormalige thuisbasis van het ter ziele gegane SVV ligt als een herinnering aan het profvoetbal in Schiedam. Oude vervallen tribunes, planten die het stadion langzaam dreigen over te nemen. Sportpark Harga is een leuke plaats om even de geschiedenis van SVV in te duiken.
Het Haarlemstadion is het voormalige stadion van HFC Haarlem, een van de oudste clubs in Nederland die in 2010 failliet ging. Sinds die tijd staat nog maar een van de tribunes overeind. Een impressie van deze oude voetbaltempel.
Het terrein van V.U.C. Den Haag kent een prachtige tribune, die je even terugvoert naar oude en vergane tijden. Het is een van de Haagse pareltjes, die je hier kunt bewonderen.
Het Stadion in Amsterdam was het eerste en enigste nationaal voetbalstadion in Nederland. Ondanks dat het bouwwerk maar een kleine twee decennia er stond, gaf het een enorme stimulans aan de ontwikkeling van het Nederlands voetbal.
Sportpark Kaalheide in Kerkrade was een van de weinigste stadion met een sintelbaan, waar het sfeervol kon zijn. Als ik aan Kaalheide denk, dan denk ik ook aan de koude wind die door het stadion in de wintermaanden joeg. Toch een eervolle plek voor dit stadion in dit album!
Waar ooit het terrein van SV Limburgia lag, ligt nu een woonwijk. De architect heeft zijn huiswerk echter goed gedaan en de wijk is een beetje naar een voetbalstadion gebouwd, geheel met het clublogo van Limburgia!
De thuisbasis van LSC 1890 is een prachtige monumentale ode aan het verleden. Sportpark Leeuwarderweg is een van de weinige grounds die nog een houten tribune herbergt!
Stadion Kaldeborn was ooit gebouwd met de ambitie om een zwik Limburgse clubs te laten fuseren en uit te bouwen tot een Nederlandse topclub. Het stadion zou in drie fases gebouwd worden, waarvan de huidige tribune de eerste fase was. En die ambitie? Daar is niets van terecht gekomen...